7 newslettera na koje se moraš pretplatiti

6. studenoga 2018.
Pretplatiš li se na prave izvore, newsletteri mogu biti i korisni i zabavni. I ne, ne pričamo o dosadnim mailovima koje instantno brišeš. Evo našeg izbora.

 

1. Brain Picking

Jednom tjedno, točnije nedjeljom, u tvoj mail pretinac pristići će Brain Picking newsletter. Njihovi članci su prije svega inspirativni, a pritom i zanimljivi. Tako ćeš na jednome mjestu moći pročitati ponešto o umjetnosti, znanosti, filozofiji, kreativnosti, ali i o brojnim drugim temama. Škicni kako to točno izgleda, a ako ti se svidi, odmah se možeš pretplatiti.

2. The Do Lectures

Za tjednu dozu inspiracije ne moraš biti umjetnički tip. Ovaj odličan newsletter pun je optimizma koji svima dobro dođe. Čitaj odlične priče o svemu pomalo, od toga kako doći do iskrenog feedbacka pa do ideja kako učiniti svijet boljim mjestom.

3. Sketchplanations

Želiš stalno učiti nešto novo? Onda je ovo prava stvar za tebe! Sketchplanation će ti jednom tjedno predstaviti neki novi koncept pomoću skica. Ako slika zaista govori 1000 riječi, zamisli koliko ćeš informacija upiti uz ovaj newsletter.

4. Now I Know

Ako si tip osobe koji preferira čitati o zanimljivim činjenicama, znamo newsletter po tvom guštu. Baci oko na arhivu Now I Know, a ako ti se svidi to što vidiš - pretplati se.

5. AudioTeller

Čini ti se da su podcasti zanimljiv način kako doći do novih informacija? Potpuno si u pravu, iako je ponekad od šume teško vidjeti drvo. Kako dobre epizode ne bi prošle ispod tvog radara, pretplati se na AudioTeller - tjedni pregled najboljih podcasta prema odabiru novinara Simona Owensa.

6. Milkshake

Dosta ti je negative i želiš za promjenu čitati o pozitivnim vjestima? Imamo newsletter koji će napunit tvoje baterije optimizmom kroz brojne primjere kompanija, ljudi, mjesta i ideja koje čine pozitivan pomak u društvu.

7. Photography Concentrate's

Tek se učiš fotkati i dobro bi ti došao savjet u obliku tutorijala i članka? Ovaj newsletter će ti pružiti upravo to. Moći ćeš škicnuti kako to izgleda kada imaš "gažu", ali što kad ti fotografija iz hobija preraste u posao.