Ana Banelli – nova predsjednica studentskog zbora Poslovnog veleučilišta Zagreb

23. listopada 2018.
Nova akademska godina donosi i novu strukturu studentskog zbora Poslovnog veleučilišta Zagreb. Nakon uspješnog mandata kolege Branimira Pušetića, novoizabrana predsjednica studentskog zbora, za akademsku godinu 2018./2019., postala je većinom glasova članova studentskog zbora, Ana Banelli, studentica druge godine specijalističkog diplomskog stručnog studija marketinga i komunikacija.


„Zahvaljujem se na ukazanom povjerenju svojih kolega. Nastavit ću raditi u onom smjeru u kojem je radio moj prethodnik i trudit ću se opravdati povjerenje svih studenta. Mišljenja sam kako Poslovno veleučilište Zagreb ima velikih potencijala, te ćemo raditi na tome da postanemo što konkurentniji među veleučilištima. Kako bismo bili što konkurentniji, nastojat ćemo se poboljšati kvalitetu studija i zadovoljstvo naših studenata. Slušat ćemo prijedloge i kritike studenata te će studentski zbor zajedničkih snagama pokušati raditi na rješavanju tekućih problema, kako bismo doprinijeli što većem zadovoljstvu naših studenta, te ćemo nastojati pružiti što više aktivnosti kako bi studiranje učinili ugodnijim. Budućim generacijama ćemo se truditi ostaviti što bolje temelje za još veći napredak.“ - poručila je predsjednica studentskog zbora, Ana Banelli.

Jedan od prvih zadataka nove predsjednice bio je uvodan govor svim novoupisanim studentima, kojeg prenosimo u cijelosti:

„Poštovane kolegice i kolege,

gledajući vas u klupama, sjetila sam se sebe prije četiri godine kada upisala tadašnju Visoku poslovnu školu Zagreb. Od uplašene i povučene djevojčice, danas stojim ispred svih vas, novih studenata, mladih nada marketinga i komunikacija, budućih menadžera u produkciji i kulturi i stručnjaka u području logistike. U moje četiri godine studiranja promijenile su se mnoge stvari. Upoznala sam divne kolege s kojima ću jednog dana poslovno surađivati, svjedočila sam promjenama i napretku naše institucije, svakim danom sam usavršavala svoje meke vještine koje ću primijeniti u poslovnom okruženju. Želim da i vama ovo vrijeme studiranje bude ugodno i da iskoristite maksimalne dobrobiti studentskog života.

Potičem Vas da se prijavite na studentske međunarodne razmjene i međunarodne prakse (Erasmus+), okušate u poslovnim izazovima, jer najuspješniji poduzetnici smatraju kako je studentsko razdoblje najbolje za poslovne eksperimente, učlanite se u neke od studentskih udruga ili udruženja, među kojima ističem našu internu agenciju Promotion 3sto7, skupljajte praktična iskustva i naučite što više teorijskih znanja. Ne sumnjam da ćete sklopiti ugodna prijateljstva na našim hodnicima, umrežavajte se i povežite jedni s drugima. Imamo i iznimne profesore koji su tu zbog vas i za vas. Na moju pomoć također uvijek možete računati. Spremna sam poslušati svaki savjet, kritiku ili prijedlog s ciljem unapređenja našeg veleučilišta. Veseli me što ću neke od vas vidjeti u studentskom zboru i što ćemo zajedničkim snagama doprinijeti dobrobiti studentske zajednice.

Za kraj vam želim u ime cijelog studentskog zbora sretnu i uspješnu akademsku godinu.“ – poručila je novoizabrana predsjednica studentskog zbora svojim kolegama na uvodnom predavanju.