Gostovanja Alumnija PVZG-a

27. studenoga 2018.
Istraživanje doprinosi jačanju vrijednosti akademskih radova


Nekadašnje studentice PVZG-a, a danas uspješne poslovne žene, Mladenka Gavrilović, Štefanija Briševac i Danijela Tomić, održale su 26. studenoga 2018. gostujuće predavanje studentima 2. godine specijalističkog diplomskog stručnog studija Marketinga i komunikacija u sklopu kolegija Metode istraživanja i znanstvenoga rada.

Okupljenima su predstavile svoje istraživačke projekte nastale za potrebe izrade završnog rada na specijalističkom diplomskom stručnom studiju, istaknuvši kako je ideja za pisanje proizašla iz ljubavi i zainteresiranosti prema organizacijama koje su obrađivale, ali i društvenih fenomena koji ih svakodnevno okružuju. Da odabir teme nije jednostavna odluka, složili su se svi, te dodali kako istraživanje u sklopu akademskih radova, ukoliko je kvalitetno postavljeno i provedeno, može doprinijeti jačanju njihove vrijednosti. Briševac i Tomić su na primjerima svojih tema studentima objasnile mogućnosti i izazove primjene kvantitativnih istraživačkih metoda, dok je Gavrilović predstavila istraživanje temeljeno na kvalitativnoj metodologiji.

Sve su sudionice istaknule važnost predradnji prije ulaska u istraživački proces: od istraživanja literature i izvora do izrade sinopsisa rada, koji je od ove akademske godine dio obvezujuće procedure pri prijavi teme završnog rada na specijalističkom diplomskom stručnom studiju. Stoga je prenošenje iskustava prethodnih generacija iznimno važno u kontekstu jačanja metodoloških vještina, ali i motivacije za rješavanje složenih zadataka. Istodobno, gostovanja poput ovih nesumnjivo doprinose povezivanju Alumni zajednice PVZG-a i ostalih studenata.

Zahvaljujemo našim dragim gošćama na vremenu koje su pronašle za nas i želimo im puno uspjeha u njihovim karijerama.