Image Alt

Top 10 YouTube kanala za marketingaše

PVZG youtube marketing

Top 10 YouTube kanala za marketingaše

YouTube može biti odličan izvor znanja, pronađeš li prave kanale. U tome će ti, vjerujemo, pomoći popis 10 kanala s marketinškim temama koje ti preporučujemo.

1. UNBOUNCE

Privlači te svijet web stranica i online trgovina? Zaplovi ovim kanalom jer čeka te pregršt korisnih informacija. Naučit ćeš sve što trebaš znati o landing stranicama, conversion rate optimizaciji, A/B testiranju, ali i marketingu općenito. Bez obzira na to odlučiš li raditi na strani klijenta ili agencije, ovaj kanal će ti donijeti prijeko potrebno znanje kada je u pitanju digitalni marketing. Osim toga, na Unbounce kanalu možeš pronaći i specijalizirane playliste. Tako ćeš moći dodatno produbiti svoje znanje u smjeru koji te najviše zanima.

2. HUBSPOT

Ovu stranicu vrlo vjerojatno vjerno pratiš, a ako još nisi – pretplati se i na njihov YouTube kanal. Moći ćeš pokupiti znanja o blogovima, društvenim mrežama i tražilicama u video formatu. Uzmeš li u obzir da tako možeš popuniti i vrijeme dok čekaš tramvaj ili bus, ovaj kanal je prava stvar!

3. MOZ

Ako želiš naučiti nešto više o SEO marketinškim strategijama i ostati u toku sa svim novostima, onda zaprati Moz. Gledaj na to kao na skupinu besplatnih video savjeta koji bi ti mogli pomoći u dovođenju više ljudi na tvoju stranicu ili blog.

4. JESSE HANLEY

Pored digitalne agencije i hosting kompanije, Jesse vodi i SEO kanal. Svoje bogato znanje također nudi u video formatu, a naučit će te ponešto i o digitalnom marketingu. Uzmeš li u obzir činjenicu da videe često snima sa svojih putovanja oko svijeta, ovo je kanal koji će te definitivno privući na prvu.

5. MATTHEW WOODWARD

Još jedan je, ali nikako manje vrijedan, uspješan internetski marketar i Matthew Woodward. Svojim videima uvijek nastavlja oduševljavati svoje pratitelje. Uglavnom govori o digitalnom marketingu, a njegov je sadržaj uglavnom kratak pa ga stigneš pratiti i u pauzama od predavanja ili učenja.

6. SEMRUSH

Ovaj će te kanal opskrbiti s preko 1000 videa o digitalnom marketingu. Novi video materijal za svoje vjerne pratitelje objavljuju gotovo na dnevnoj bazi, pa predstavlja dobar i koristan sadržaj, pogotovo ako želiš pratiti novitete ove dinamične industrije.

7. AHREFS

Osim što je riječ o ekipi koja stoji iza genijalnog programa za pronalazak veza među web stranicama, imaju i svoj YouTube kanal! Zatreba li ti pomoć pri vođenju digitalne kampanje ili misliš da ima još prostora za učenje, ne propusti priliku i pretplati se. Uostalom, besplatno je.

8. DIGITAL MARKETING INSTITUTE

Kada je riječ o edukaciji u području digitalnog marketinga, ovaj certificirani institut svakako je, što bi se reklo, prva liga. Na YouTube kanalu prati ih preko 9 tisuća pretplatnika pa ako si u potrazi za provjerenim znanjima vrhunskih stručnjaka, pridruži im se.

9. ENTREPRENEUR ONLINE

Nešto više usmjeren na motivaciju, nego na marketing – i ovaj je kanal našao svoje sigurno mjesto pod YouTube suncem. Kako u svakom marketingašu čuči poduzetnik, vjerujemo da ćete na ovom mjestu sigurno pronaći iskru inspiracije.

10. BEHIND THE BRAND

Zaviri i doznaj kako doista izgledaju brendovi kad se kamere ugase. Najbolje od svega je što nećeš vidjeti samo marketinški odjel, već i druge. Drugim riječima, ovaj ti kanal nudi mogućnost da škicneš kako posluju brendovi te što im je uistinu važno. Ovo ti znanje, na kraju krajeva, može pomoći da bolje razumiješ procese u kompanijama.