Image Alt

5 alata za jednostavan dizajn unikatnih životopisa

PVZG_zivotopis

5 alata za jednostavan dizajn unikatnih životopisa

Privući pozornost poslodavca, i to na dobar način, nije lak zadatak. Prvi dojam je najvažniji, a računaj da će tvoje kvalitete prosuditi već pri prvom pogledu na CV. Neka bude sažet, informativan i – upečatljiv!

Kako se izdvojiti iz mase životopisa?

Kratko i jasno – dizajnom. Mnogi poslodavci već odavno traže spas od dosadnog formata Europass. Sve su češći zanimljiviji formati životopisa, organizirani u razne „rubrike“ i obogaćeni ilustracijama i oznakama. Vjeruj, malo boje, oblika i stilizacije s ukusom itekako ti može upisati plus na tvoju listu vještina. Pokaži što znaš (ili što možeš savladati), uloži malo truda i vremena pa istraži opcije koje ti nude online alati. Isplatit će ti se.

1. Canva

Ovaj već dobro poznati online alat nudi pregršt predložaka za izradu CV-a, a još više opcija za njegovu prilagodbu i dizajn. Možeš dodavati fotke, ilustracije, ikone i oblike, poslužiti se raznim fontovima pa životopis preuzeti u željenom formatu, potpuno besplatno.

2. Visme

Super dizajn CV-a možeš složiti i uz pomoć alata Visme. Poput Canve, na raspolaganju imaš predloške i druge potrebne elemente, a za razliku od Canve, možda ćeš se ovim alatom lakše poslužiti.

3. VizualiZe.me

Životopis u obliku infografike? Može, dapače! Štoviše, ovaj ti online alat omogućuje povezivanje s LinkedIn profilom, što će ti uštedjeti vrijeme potrebno za unošenje svih informacija. Prikaz u vidu vremenske crte dobro će ti doći za slanje mailom ili putem društvenih mreža.

4. Photoshop

Ok, znamo da znaš za ovaj program, vrlo se vjerojatno njime i služiš. No, dobra je fora što je na internetu dostupan nevjerojatan broj besplatnih predložaka u raznim stilovima, a zajedničko im je što ih sebi možeš prilagoditi upravo u Photoshopu. I nije teško!

5. Wix

Ako razmišljaš o tome da se predstaviš u drukčijem svjetlu, učini to svojom pravom malom, k tome i besplatnom web stranicom. Naravno, prije svega procijeni imaš li tu kreativnu slobodu, a takvu stranicu uvijek možeš dodati uredno posloženom i dizajniranom životopisu. Slaganje vlastitog Wix weba uopće nije zahtjevno, već intuitivno i, rekli bismo, pomalo i zabavno. Svakako isprobaj.