Image Alt

Dokumentarci i ljeto idealna su kombinacija. Evo nekoliko prijedloga

Dokumentarci i ljeto idealna su kombinacija. Evo nekoliko prijedloga

„Netflix and chill“, postala je, još i prije karantene, jedna od omiljenih rečenica svim filmo i serijoljupcima. Kada vidiš koje sve sjajne dokumentarce trenutačno nudi ta, ali i druge popularne platforme, shvatit ćeš zašto su dokumentarci i ljeto idealna kombinacija.

Za „McMillions“ donosi jednu od nevjerojatnijih priča

Znaš one neke priče koje su toliko nevjerojatne da za njih pomisliš kako je nemoguće da su stvarne? Baš jedna takva priča je i u ovom dokumentarcu. Šest epizoda ove dokumentarne serije pokazuje kako je raskrinkana velika prevara koja je stajala iz igre Monopoly. Naime, tu je igru od 1989. do 2001. godine imao najveći fast food lanac. McDonald’s, naravno.

O tome što pohlepa sve može uraditi i kako iz nje često izlaze ideje koje „normalnim“ ljudima ne bi pale na pamet, možeš pogledati na HBO-u.

„Unsolved Mysteries“ zalijepit će te za naslonjač

Tko ne voli dobar triler, dramu i trunku napetosti? Još kad znaš da je u pitanju dokumentarni film i da je sve snimljeno prema stvarnim događajima, napetost se sama od sebe nekako poveća. Jedan takav osjećaj donosi ti sjajna dokumentarna serija na Netflixu „Unsolved Mysteries“.

Ova serija se „vrti“ još od 1987. godine. Najprije se emitirala na NBC-u, a sada je možeš gledati na Netflixu. Nerazjašnjena ubojstva, posjeti vanzemaljaca i brojni drugi neobjašnjivi fenomeni tek su neke od tema ove serije. Pokušaj je gledati i vidjet ćeš kako će te sigurno zalijepiti za naslonjač.

„Tiger King“ donosi hrpu bizarnosti i nadrealnosti

I ova serija spada u skupinu onih za koje je teško povjerovati da su istinite. „Tiger King“. Teško je i opisati što se u toj seriji odvija, a svaka epizoda je novi zaplet i novi vrhunac radnje istovremeno. Ono što se na početku čini kao dokumentarac o zoološkim vrtovima egzotičnih životinja (koji su popularni u Americi), završava kao nadrealna priča o poligamiji, ubojstvima, prevarama, lažima, zavjerama.

O tome koliko je serija popularna pokazuje i podatak da ju je u prvih 10 dana pogledala čak 34 milijuna ljudi.