Image Alt

Ideje za idealan produženi vikend

Ideje za idealan produženi vikend

Da, možda ovo i nije neko vrijeme u kojem se prepoznaje jasna granica između radnog tjedna i vikenda, ali bez obzira na to produženi vikendi uvijek razvesele čovjeka, zar ne? Evo nekoliko ideja s kojima ćeš imati savršen produženi vikend.

Priroda je uvijek dobar odabir

Priroda, priroda i priroda. Ako postoji nešto što je toliko ljekovito, a svima nam je dostupno, onda je to bez sumnje zelenilo i svjež zrak. Prošetaj s ili bez društva. Otiđi na planinarenje ili vožnju biciklom. Uzmi vreću, zaveži je između dva stabla i čitaj knjigu. Jednostavno, ako te vrijeme posluži i oblaci nestanu, boravak u prirodi naprosto je savršen za što god poželiš.

Budući da se sada stvari već polako vraćaju u normalu, a samim tim to znači i približavanje ispitnih rokova, zaista bi se ovaj produženi vikend trebao maksimalno iskoristiti. Na kraju krajeva, boravak u prirodi je sjajan i za mentalno zdravlje (da, da). Naime, zelenilo pozitivno i opuštajuće utječe na tvoj mozak. Ima li boljeg načina za punjenje baterija prije završnih ispita?

Produženi vikend i učenje će se isplatiti

Kada smo već kod završnih ispita, produženi vikend može ti poslužiti i za jednu, možda ne tako zabavnu aktivnost, ali sigurno je itekako korisna. Za – učenje! Pred tobom su četiri dana (a priznaj, sigurno znaš nekada zaželjeti da vikend traje koji dan duže da sve stigneš). Organiziraj se maksimalno, posveti se učenju i privedi i ovu akademsku godinu kraju. Sa stilom i, naravno, dobrim ocjenama.

Istraži ljepote Hrvatske

Nova iskustva su tu da nas uče – bilo pozitivnim, bilo negativnim stvarima. Stoga, možeš ovaj produženi vikend iskoristiti da probaš nešto novo. Neki adrenalinski sport možda? Ili uvijek možeš otići na neko mini putovanje. Naravno, poštujući sve propise koje se tiču zdravstvene zaštite.

Na kraju krajeva, ne moraš ići predaleko da doživiš ljepote novih mjesta. Istraži neotkrivene dijelove Hrvatske, a tu su uvijek i naši nacionalni parkovi u kojima ćeš bez sumnje uživati. Što god da odlučiš, učini ova četiri dana pred sobom korisnima.