Image Alt

PVZG

alati za digitalni marketing

Najbolji alati za digitalni marketing koje trebaš svladati

Koliko puta ti stariji znaju reći da ćeš vidjeti koliko toga ne znaš tek kada završiš faks. Ako maštaš o zaposlenju i u digitali, trebaš upijati znanja i van predavanja. Stoga, evo koji će ti alati za digitalni marketing, koji se ne uče na faksu, itekako dobro doći.

Nije dovoljno samo producirati sadržaj

Potencijal društvenih mreža vrlo su brzo prepoznali marketingaši kojima su sada te platforme osnovni kanal koji koriste za promociju i, naravno, za prodaju. Međutim, nikako nije dovoljno samo producirati sadržaj. Treba pratiti tijek kampanja, klikova. Analize i izvještaji daju potpuno novu dimenziju onome što se izvana čini kao poprilično „lepršav“ posao.

Za sve to postoji niz alata za digitalni marketing. Mnogi od njih se, naravno, plaćaju. Međutim, postoji i nekoliko besplatnih alata koji će tebi za početak biti i više nego dovoljni. Među njima su svakako najpoznatiji oni Googleovi.

Googleovi alati su alfa i omega

Google Analytics je možda i najpoznatiji i najkorišteniji alat u digitalnom marketingu. Pomoću tog alata možeš dobiti informacije od A do Ž: koliko je posjetitelja bilo na webu, što najviše čitaju, koliko dugo se zadržavaju na pojedinoj stranici, što su tražili u tražilicama na webu i mnogo, mnogo toga.

Google Analytics je vrlo važan i zato što pomoću njega možeš „preduhitriti“ korisnike i ponuditi im sadržaj koji oni žele. To će potom rezultirati s više konverzija. Jednostavno, kada je riječ o alatima kojima ćeš pratiti statistiku, Google Analytics je svakako broj jedan.

Kada svladaš Analytics, svakako se baci i na druge Googleove alate jer oni su zbilja alfa i omega digitalnog marketinga. Google Search Console, Google Keyword Planner, pa čak i Google Drive tek su neki od njih.

Canva je tu za brza dizajnerska rješenja

Canva je pravo malo čudo. Idealno je za one kojima trebaju brza grafička i dizajnerska rješenja. Na Canvi možeš pronaći već dizajnirane predloške za čestitke, postere, infografike, objave na društvenim mrežama i sl.

Osim toga, možeš i samostalno dizajnirati svoje predloške. Cijeli je program vrlo intuitivan, a najbolje od svega što je većina elemenata, fotografija i fontova na Canvi potpuno besplatna.