Image Alt

Top 5 savjeta za napredak u PR svijetu

PVZG PR

Top 5 savjeta za napredak u PR svijetu

Ako još uvijek studiraš ili već naveliko gradiš karijeru u odnosima s javnošću, znaš da uvijek možeš više i bolje. No osim truda i rada, točnog recepta nema. Srećom, tu su zato provjereni savjeti.

Uči, uči i još malo uči

Prvi korak do svake uspješne karijere je obrazovanje i edukacija. Uloga odnosa s javnošću u današnjem poslovanju izrazito je važna. To je razlog zašto cijeli jedan kolegij posvećujemo upravo toj tematici.

Teorijska je podloga bitna, no nemoj zanemariti ostala znanja. Primjerice, ona povezana s digitalnim marketingom sve su traženija. Seminari i radionice iz content marketinga i e-mail marketinga zato će ti dobro doći. Ako poželiš nešto dublje zaći u takve vode, razmisli i o Google Analytics i Google AdWords edukaciji. Dat će ti dragocjen kontekst, ali i odlično izgledati i u tvom životopisu.

Prati specijalizirane podcastove

Trendovi se kreiraju i mijenjaju iz dana u dan. Praćenje podcastova o odnosima s javnošću dobar je način da budeš ukorak s novitetima, a možeš ih slušati usput. Ako svoju karijeru u odnosima s javnošću tek gradiš, obrati pozornost na Young PR Pros Podcast. Specijaliziran je upravo za mlade stručnjake, a stručnom se tematikom bavi na profesionalan i zanimljiv način. Sigurni smo da ćeš uspjeti prikupiti vrijedne savjete i naučite pokoji trik iz branše.

Poradi na vještini pisanja

Pisanje je zanat koji dobro dođe, neovisno o profesiji. Zato ga je dobro prigrliti i uvježbati. Predlažemo da otvoriš blog na WordPressu i kontinuirano pišeš o temama koje te zanimaju. Bila to politika, glazba ili baš PR, primijetit ćeš s vremenom kako tvoji tekstovi postaju bolji.

Iskoristi društvene mreže

Osobni brending postaje sve bitniji. Danas svi, od političara do novinara, grade sliku o sebi putem društvenih mreža. Znamo, to ponekad nije lako, no za početak kreni od LinkedIna. Dobar je savjet i taj da pozorno čitaš, pratiš i promatraš na koje sve načine to rade ljudi iz branše.

Stvarajući sliku o sebi, definitivno ćeš steći djelić iskustva koje će ti pomoći da to isto radiš za druge. Uvijek kažemo da je formalno, teorijsko znanje važno, no i ono izvan fakulteta je vrlo vrijedno za karijeru.

Umreži se

Da, da, o tom networkingu nitko ne prestaje pričati. Ali nije to bez veze, osobito kada je riječ o odnosima s javnošću. Ova branša počiva na komunikaciji, a kako bi ona bila moguća, valja izgraditi odnose s važnim pojedincima i predstavnicima medija.

Ako ti razgovori i stvaranje odnosa s nepoznatim ljudima čine nelagodu, ne brini. Iskustvo će ti zasigurno pokazati da je svakim kontaktom više zapravo sve lakše. Osim za obavljanje posla, umrežavanje je ključno i za razvoj karijere, zato se odvaži i kreni.