Image Alt

Ovog ljeta otkrij ljepote Lijepe Naše

Ovog ljeta otkrij ljepote Lijepe Naše

Ako je i u tvojim planovima ovo ljeto bilo neko putovanje u Europu ili negdje dalje, nažalost, morat ćeš pauzirati. No, nemoj se previše razočarati jer ovog ljeta imaš odličnu priliku upoznati ljepote Lijepe Naše.

Biti turist DOMA – glavna zanimacija ovog ljeta

Najteže vidimo i najmanje cijenimo ono što nam je ispred nosa. Tako to bude sve dok se neke više sile ne pobrinu da uvidimo koliko lijepoga imamo tako blizu sebe. Baš zato umjesto da žališ za putovanjima koja su ti možda propala ovo ljeto, okreni se oko sebe i malo pronjuškaj u vlastitom dvorištu.

Hrvatska je, reći će ti svaki turist, prekrasna zemlja. Prekrasna od istoka do zapada i od sjevera do juga. Nećeš nailaziti na jezične barijere, jest ćeš pravu domaću hranu kamo god da kreneš i, najvažnije od svega, itekako ćeš uživati. Baš zato, ovo ljeto odluči biti turist u vlastitoj zemlji.

Cijela obala je neodoljiva

Većini ljudi najveći doživljaj tijekom ljeta je otići na more. Pa, krenimo onda s morem. U kojem god mjestu ili gradu na obali da se zaustaviš, sigurno se nećeš pokajati. Možemo se ponositi jednim od najljepših mora na svijetu (true story). No, ako ćeš već biti turist, onda svakako iskoristi ovo ljeto da posjetiš svjetski poznate destinacije.

Dubrovnik, Hvar, Brač, Split, Zadar, Šibenik… Da, teško je odlučiti se samo za jedan grad. Zato je najbolje ljeto iskoristiti za tour de Dalmatia pa ih obići sve. Svakako ne zaboravi ni na naše manje otoke.

Kad smo kod mora, istraži i ljepote Istre. Šarmantni gradići zbog kojih će ti se učiniti kao da si negdje u Toskani odmorit će ti i dušu i tijelo. Rovinj, Pula, Motovun, Poreč… Divna hrana i odlična vina pronalazit ćeš na svakom koraku!

Uživaj i u seoskom turizmu

U slučaju da više maštaš o ljetu bez mora (da, i takvih ima), opet imaš pregršt opcija. Ako želiš provesti ljeto u planinama, i za to postoji rješenje. Proguglaj malo Via Adriaticu. Riječ je o planinarskoj stazi koja spaja Istru s krajnjim jugom Hrvatske. Dok hodate Via Adriaticom, sa svakog vrha će vam se pružati prekrasan pogled na more. Ovo je idealno za one koji uživaju u aktivnom odmoru.

Ako baš ne želiš ni more ni aktivan odmor, svejedno se ovo ljeto možeš zabaviti u Hrvatskoj. Uputi se, naravno, do Slavonije! Ili pak u Zagorje. Uživaj u vinskim cestama, u odličnoj klopi i seoskom turizmu zahvaljujući kojem ćeš spremno dočekati iduću akademsku godinu.