Image Alt

Slušaj i uči! Doznaj koji su najzabavniji podcastovi za učenje

PVZG_podcast

Slušaj i uči! Doznaj koji su najzabavniji podcastovi za učenje

Iako kod nas još i nisu doživjeli potpun procvat, podcastovi u inozemstvu itekako vladaju slušalicama i zvučnicima svih generacijama. Budi u toku uz izbor podcastova koji slijedi.

The Tim Ferriss Show

Što točno reći o podcastu koji, kao prvi podcast s preko milijardu preuzimanja, godinama „čuva“ vrh elite u svijetu ovakvog tipa showa? Prvo što nam pada na pamet jest – to moraš poslušati! Tim ugošćuje poznate ličnosti i u formi intervjua, opušteno i zabavno, dekonstruira jutarnje rutine, navike, otkriva trikove i taktike za život. U gostima su mu sjedili Arnold Schwarzenegger, Edward Norton, Jamie Foxx…

99% Invisible

Ljubitelji trivije, pripremite se na pravu poslasticu! Tijekom ovog podcasta doznat ćete nevjerojatno zabavne, naoko beskorisne informacije o kojima nitko ne razmišlja. Jedno je sigurno – opremit ćeš se znanjem dovoljnim da pokoriš bilo kakav kviz.

Copyblogger FM

Kako iskoristiti GDPR u svoju korist? Doprijeti do ljudi? Ili kako napisati naslov članka koji će zaokupiti pažnju baš svake osobe? O svemu tom, ali i o drugim temama iz domene copywritinga i marketinga općenito svakog tjedna možeš doznati od Sonie Simone, spisateljice i iskusne marketingašice.

TED Talks Daily

Vjerojatno znaš sve o TED razgovorima i svim inspirativnim trenucima koji su se do sad dogodili na crvenoj pozornici. No, znaš li da o temama poput umjetne inteligencije, vježbanja, prehrane, karijere, medicine i drugih možeš slušati baš svakog dana? Evo, sad znaš.

This Week In Tech

Možda nešto ozbiljniji od ostalih, ovaj će ti podcast pružiti izvrstan uvid u novitete u visokoj tehnologiji. Od Facebooka i drugih društvenih mreža do Googlea i Netflixa, cyber napada, noviteta u razvoju mobilne tehnologije, robotike i ostalog, tu ćeš naći sve najnovije informacije, ali i mišljenja.

You Are Not So Smart

Poslušaj kako to izgleda (ili zvuči) kad novinar, a prije svega samosvjestan čovjek imena David McRaney krene propitkivati svijet oko sebe, svoje znanje i tuđe poglede na bitne stvari u životu. U najmanju ruku ćeš se podsjetiti zašto je sve dobro „uzeti sa zrnom soli“, a pritom ćeš vrijeme doista kvalitetno ispuniti.