Image Alt

Serije iz 2019. koje ne smiješ propustiti

serije

Serije iz 2019. koje ne smiješ propustiti

Došlo je i to doba godine u kojem su zabave do ranog jutra sve rjeđe i rjeđe i u kojem odmor od faksa i obveza ponovno zamjenjuju predavanja i učenje. Iako mnogima teško pada kraj ljeta, ima i onih koji više vole nešto hladnije dane. Bez obzira voliš li hladnije dane ili ne, oni su savršeni za gledanje serija (naravno, u pauzama od učenja). Pogledaj koje nove serije iz 2019. nipošto ne smiješ propustiti.

The Act

Serija je nastala prema istinitoj priči o Gypsy Rose Blanchard i njezinoj majci Dee Dee. Priča je to koja je zgrozila američku javnost kada je Dee Dee, „najbrižnija majka“ u državi, ubijena. Šok je bio veći kada se saznalo da ju je ubila miljenica iste te države – njezina kći Gypsy Rose, inače bolesna djevojčica u kolicima kojoj je cijela nacija redovito donirala novac za liječenje. Pokazat će se kasnije da je njezina majka Dee Dee cijeli život svoje kćeri blefirala kako bi dobila novac od donacija, ali i kako bi se drugi sažalili nad njezinom sudbinom.

Sjajna gluma i nevjerojatna priča čine ovu seriju pravom TV poslasticom koja će se pokazati odličnim odabirom u hladnijim kišnim danima.

Černobil

Serija koju mnogi nazivaju najboljom serijom u ovoj godini. Ekranizirani je to prikaz najveće nuklearne katastrofe u Europi koja se 1986. godina dogodila u istoimenoj nuklearnoj elektrani, a čije se posljedice osjećaju i danas. Prikaz tadašnjega režima koji je zataškavao cijeli slučaj, prikaz ljudi koji su radili u Černobilu i onih koji su živjeli u blizini nuklearne elektrane zaista vjerno daju uvid u jedan zanimljiv dio suvremene povijesti.

Iako poprilično tmurna i mračna atmosfera, „Černobil“ je mini-serija koja se gleda u jednom dahu. Stoga, bolje počni sad dok još nisu na red došli ispiti…

The Umbrella Academy

Za ljubitelje priča o superjunacima, The Umbrella Academy pokazat će se punim pogotkom. Šestero braće i sestara ponovno se okuplja nakon očeve smrti i dočekuje ih nimalo jednostavan zadatak – spasiti svijet. Naravno, na putu ih dočekuju brojne smetnje među kojima su međusobne bratsko-sestrinske začkoljice, ali i plaćene ubojice koje im ne daju mira.

Zabavna serija s odličnim dijelovima sarkastičnog humora, istina, ne donosi ništa dosad neviđeno u superjunačkom svijetu, ali je zasigurno odličan odabir za opuštanje.

Years and Years

Za one kojima se jako svidjela serija „The Black Mirror“, svidjet će se i „Years and Years“. Serija prati obitelj Lyons u Manchesteru u bližoj budućnosti, točnije od 2019. do 2035. U tih 15 godina dogodi se i atomska katastrofa, i topljenje ledenjaka, i sve ono od čega sada kao društvo strahujemo. Naravno, sve je to popraćeno međuobiteljskim dramama.

Ovo je serija koja djeluje toliko realistično zbog čega je pomalo čak i strašna. U svakom slučaju, za ljubitelje distopije, „Years and Years“ pravi je odabir.

Miracle Workers

Bog odustaje od Zemlje i odlučuje je razoriti jer je sve na njoj postalo besmisleno. Toj ideji se pobune njegovi radnici. Da, radnici budući da je Raj koncipiran kao velika tvrtka čijim radnicima prijeti otkaz ako Bog odluči uništiti Zemlju… Serija prati niz zgoda i nezgoda koje se događaju radnicima tijekom spašavanja planeta.

Simpatična i duhovita serija koja s 20-minutnim epizodama bit će savršen predah od učenja.