Image Alt

Top 10 stranica za ljubitelje fotografije

PVZG_fotografije

Top 10 stranica za ljubitelje fotografije

Neovisno o tome baviš li se fotografiranjem, tek planiraš zaplivati tim vodama ili pak samo uživaš u lijepim fotografijama, odličnih izvora inspiracije nikad dosta. Zasukali smo rukave i za tebe probrali najbolje web stranice usmjerene upravo na fotografiju!

1. PetaPixel

Želiš biti u toku s novitetima iz fotografske industrije, znati ponešto o trendovima, a i doznati super korisne trikove? PetaPixel možeš smatrati pravom oazom odličnih primjera dobre prakse, ali i vijesti koje se tiču najnovijih fotića i popratne opreme.

2. The Photo Argus

Iznimno korisna stranica za sve ljubitelje lijepe fotografije, i to ne kažemo samo tako. Na The Photo Argus imaš priliku pronaći savjete za napredak u fotkanju, preporuke za nabavu foto opreme, razne tutorijale posvećene obradi fotki, ali i trikove koje se odnose na pojedine lokacije idealne za fotografiranje – od Amerike i Azije do Europe.

3. Things Organized Neatly

Ljubitelji uredno posloženih stvarčica i posljedično još urednijih kadrova obožavaju ovaj Tumblr! Čarolija je u principu knollinga – slaganja, postavljanja i grupiranja sličnih objekata. Ako ne kužiš o čemu je riječ, samo baci oko na Things Organized Neatly, a za više detalja o knollingu zaviri ovdje.

4. 500 px

Što je u trendu među fotografima diljem svijeta? Gdje pronaći inspiraciju za fotografiju ljudi, prirode, životinja, ali i gradova? Odgovori se kriju na stranici 500 px. Izvrsna prednost ovog freemium weba je to što se ujedno možeš priključiti svojevrsnoj fotografskoj zajednici, podijeliti svoja iskustva i naučiti nešto novo.

5. Zzzzoom

Fotografije govore više od riječi, to je sasvim sigurno. A koliko govore o samim fotografima? Otkrij neobičan koncept intervjua kroz fotografije i upoznaj brojne svjetske fotografije upravo uz pomoć Zzzzooma.

6. Strobist

Web posvećen isključivo svjetlu i njegovom pravilnom korištenju u fotografiji? Postoji, naravno! Na Strobistu te čeka bezbroj praktičnih i korisnih savjeta, uputa i trikova koji će ti olakšati fotografske pothvate, ali ne i novčanik.

7. EnvatoTuts

Baš kao ni znanja, dobrih vodiča i tutorijala nikad dosta. Ovdje možeš doznati kako posložiti setup za snimanje, najlakše obraditi fotku, čak i kako pomoći svom modelu da se opusti i zablista na fotografijama.

8. Camera Jabber

Prije ili poslije krenut ćeš itekako pratiti sve najnovije edicije objektiva, fotoaparata, leća i druge opreme. U tome će ti pomoći Camera Jabber, gdje na jednom mjestu možeš naći svježe vijesti i recenzije iz industrije.

9. DIY Photography

Još jedan odličan sajt koji nudi pregled zanimljivih vijesti, izbor inspirativnih fotki, ali i iskustva raznih fotografa u obliku kolumni. Gdje i kako iskoristiti dron ili pak koji softbox odabrati? Čitaj na ovom webu.

10. Photo Contest Deadlines

Maštaš o nekoj nagradi za fotografiju? Uz trud i rad već si na dobrom putu, a ova će ti web stranica uskočiti s popisom i detaljima svih najvažnijih natjecanja u svijetu fotografije. Fotkaš isključivo prirodu ili pak portrete? Igraš se ekspozicijom? Nema frke, ovdje ćeš definitivno naići na svoju „šalicu čaja“.