Image Alt

Stvari koje moraš proživjeti dok studiraš

Stvari koje moraš proživjeti dok studiraš

Učiti, učiti i samo učiti. Red, rad i disciplina. Najčešći su to savjeti koje za vrijeme studiranja slušaš. Međutim, budimo realni, studiranje je puno više od toga. Zato pogledaj koje su to stvari koje moraš proživjeti dok studiraš.

Slobodno padni neki ispit

Naravno, svatko upisuje fakultet kako bi se prikupila nova znanja, iskustva, poznanstva, prijateljstva. I na fakultetu je najbitnije učiti, biti aktivan u raznim studentskim projektima i slično. Međutim, isto tako, studiranje je (koliko god katkad stresno) jedno od najbezbrižnijih razdoblja u životu čovjeka. I upravo je to vrijeme u kojem trebaš doživjeti neke stvari koje malo odskaču od reda, rada i discipline.

Jedna od tih stvari svakako je i – padanje ispita. Slobodno si dopusti da padneš neki ispit, sve i da „ganjaš“ prosjek. Prvo, tako ćeš vidjeti da pad nije najstrašnija i najgora stvar na svijetu. Drugo, ako baš jako želiš dobar prosjek, pad će te sigurno motivirati da na idućem roku rasturiš.

Ne spavaj, ali ne zbog učenja

Studiranje je vrijeme u kojem, koliko god da je dobro imati uhodan raspored, raspored često i ne postoji. Slobodno si dopusti neprospavane noći, ali ne zbog učenja. Stvaraj priče za budućnost. Neka studiranje i taj predivni život ne prođu mimo tebe. Izlazi, feštaj, pojedi sendvič s okretišta u 3 ujutro. Neka ti sutradan bude zlo i slobodno si govori da nećeš “više nikad”…

Vjeruj, takve stvari ti je lakše podnijeti u mladosti. Osim toga, iako ti se čine beznačajne, u budućnosti će ti baš one biti jedne od dražih uspomena.

Spava ti se? Ostani doma

Baš kao što ćeš si priuštiti nespavanje, priušti si i prekomjerno spavanje (ako to postoji). Nemoj jedan dan otići na predavanje. Ostani doma ili u svojoj studentskoj sobi i cijeli dan provedi gledajući filmove i serije. Vidjet ćeš, kada kreneš raditi, neće ti moći u pola tjedna doći da to uradiš. Dok studiraš, još uvijek si možeš to priuštiti. Stoga, svakako iskoristi tu blagodat.

Sve tvoje brige su slatke brige

Danas je studirati lakše nego je bilo ikada prije. Osim toga, danas biti student znači imati bezbroj opcija glede studentskih razmjena i povoljnih putovanja. Ni ne pomišljaj da to ne iskoristiš! Studentske razmjene sigurno su najbolje i jedno od najvrjednijih iskustava koje si možeš priuštiti. O putovanjima da ne govorimo… Ako netko može povoljno proći, onda su to sigurno studenti.

Koliko god da ti je katkad teško i naporno učiti i spremati ispite, samo se sjeti da prava borba slijedi tek kada diplomiraš. Sve su ovo sada tvoje slatke brige i zato uživaj maksimalno.