Image Alt

Top 5 motivacijskih govora za ambiciozne ljude

pvzg motivacijski

Top 5 motivacijskih govora za ambiciozne ljude

Bez obzira na to koliko osoba ambiciozna bila, ponekad joj treba malo motivacije. Nađeš li se u takvoj situaciji, evo nekoliko dobrih videa koje moraš pogledati i poslušati.

Al Pacino zna što treba reći

Uzmi si vremena i pogledaj film Samo igra. Al Pacino u njemu glumi nogometnog trenera koji će dati jedan od najboljih motivacijskih govora svih imena. Njegov tim u prvom poluvremenu gubi, pa je tako naoko izgubljen i entuzijazam. Al Pacino im uspješno diže duh, budi motivaciju, cilj stavlja u kontekst ostvarivosti dok ujedno ostaje iskren i pun razumijevanja. Ako si korak do odustajanja od svojih ciljeva i nemaš motivacije, ovo je video za tebe.

Martin Luther King je imao san

Svi znaju za ovaj motivacijski govor, pa tako vjerojatno i ti. No, jedno je znati, a drugo pogledati. Ako do sada nisi, pravo je vrijeme da pronađeš 17 i pol slobodnih minuta koliko traje ovaj video i pogledaš kako izgleda dobro odrađen motivacijski govor. I trenuci šutnje govore više od riječi, a snažne riječi poput slobode, nepravde, mržnje i dostojanstva čine ga još dojmljivijim.

Steve Jobs naučit će te važnu životnu lekciju

Vjerujemo da ti ime i djelo velikog Stevea Jobsa nije strano. Znaš li da je suosnivač tvrtke Apple održao odličan govor za studente Stanforda? Progovorio je o tome kako se u životu nikada ne bismo trebali zadovoljavati očekivanjima drugih. Baš suprotno, trebali bismo živjeti onako kako mi želimo. Ovaj govor motivirat će te u trenucima kada posumnjaš u sebe i svoje ciljeve, a dat će ti i snagu da se za njih nastaviš boriti.

J.K Rowling zna da je neuspjeh neizbježan

Čak kada ti se čini da je sve crno i da nemaš kamo, uvijek postoji izlaz. Nekada ćeš iskusiti neuspjeh i tvoje ideje neće biti prihvaćene iz prve, no ako dovoljno vjeruješ u njih – sve je moguće. J.K. Rowling će ti reći da, unatoč tome što mediji vole prikazati kako je njoj sve išlo lako kao iz šale, nije baš bilo tako. Nijedan uspjeh nije postignut preko noći, a ako ti nedostaje još motivacije, poslušaj što ti ova književnica ima za reći.

Sylvester Stallone će ti reći da život nije samo cvijeće

Ako voliš Rocky franšizu, sigurno znaš za motivacijski govor Rockyja Balboe. Ovaj legendarni govor naučit će te kako iza svakog uspjeha stoji jako puno rada i predanosti. Stvori li se pred tobom prepreka u poslu, sjeti se kako nije sve u životu ružičasto i servirano na zlatnom pladnju. Želiš li uistinu uspjeti i izgraditi ime i popratni kredibilitet, morat ćeš jako puno raditi, uložiti jako puno vremena i truda. Ako ti nedostaje inspiracije, pogledaj ovaj govor i primijeni ga. Kako Rocky kaže – pobjednici nikad ne odustaju!