Image Alt

5 načina kako doći do zarade u studentskim danima

PVZG_studentska_zarada

5 načina kako doći do zarade u studentskim danima

Bez obzira na to imaš li male ili velike želje, zaraditi za njihovo ostvarenje možeš i u studentskim danima! Donosimo ti deset zabavnih, a pomalo i neobičnih načina na koje možeš zarađivati.

1. Pokreni blog

Jedan od najlakših načina na koji možeš zaraditi, ali i osnažiti svoje vještine za budući posao je pokretanje bloga. Možeš pisati o čemu god poželiš, neovisno o području interesa koje imaš. Usput ćeš naučiti raditi u WordPressu, voditi društvene mreže, pisati newslettere, a s vremenom ćeš se upoznati i s oglašavanjem. Prepoznaju li tvrtke tvoj rad, pružit će ti se prilika i za nove suradnje i razne poslovne prilike.

2. Postani virtualni asistent

Ako ti se, kad je organizacija u pitanju, nema što zamjeriti, a pritom posjeduješ administrativna znanja, vjerujemo da ćeš se pronaći u poslu virtualnog asistenta. Najbolje je to što možeš raditi od doma, a tvoj bi posao uključivao aktivnosti kao što su odgovaranja na mailove, organizacija i istraživanje. Super stvar je što ćeš vjerojatno osim asistentskog posla raditi i na marketingu, što će vrhunski izgledati u tvom životopisu.

3. Piši za tvrtke (kao freelancer)

Uživaš li u maštovitom svijetu pisanja, onda će ti posao pisanja blog članaka za tvrtke biti nova ljubav. No, nemoj se ograničavati samo na hrvatsko tržište! Držiš li strane jezike u malom prstu, svrati na web servise koji ti nude brojne freelance poslove. Samo neke takve stranice su BloggingPro, Guru i Upwork.

4. Pokaži dizajnerske sposobnosti

Imaš li smisla za umjetnost, a znaš i kako se radi dobar grafički dizajn – pronađi dizajnersku gažu! Ovaj posao možeš raditi od kuće ili iz kafića, a uz brojne online servise zaista ti neće biti teško uloviti dobru priliku. Za početak isprobaj stranice kao što su Voubs na kojima se možeš prijaviti na natječaj sa svojim radom i pobjedom zaraditi angažman.

5. Provozaj ekipu kao Uber (dobar) vozač

Možda je prije bilo nešto lakše raditi kao vozač u Uberu, no ulaganje u dozvolu za vožnju možeš gledati i kao investiciju. Provjeri zadovoljavaš li sve potrebne uvjete i zaradi džeparac uz podosta fleksibilno radno vrijeme.