Image Alt

Najava gostujućeg predavanja Ranka Vučinića, stručnjaka za komunikacijski menadžment u sportu

Predavanje Ranka Vučinića

Najava gostujućeg predavanja Ranka Vučinića, stručnjaka za komunikacijski menadžment u sportu

Koja je formula uspješnih komunikacijskih kampanja hokejaškog kluba Medveščak i PR-a Braće Sinković? Kako izgleda (ili ne izgleda) radni dan PR savjetnika? Koja se priča krije iza kampanje zbog koje su žene padale u nesvijest, a podvožnjak u zagrebačkoj Jukićevoj ulici postao mjesto s najviše prometnih nezgoda?

 

Predavanje Ranka Vučinića iz PRiredba studija

Na ta i brojna druga pitanja odgovor možeš saznati upravo na našem gostujućem predavanju. Kreativni odjel Promotion 3sto7 i Visoka poslovna škola Zagreb predstavljaju Ranka Vučinića iz PRiredba studija! Mnogi će za njega reći da je svjetska PR faca, on jednostavno odgovara “Ma, ja samo radim ono što volim, s klijentima i partnerima koje volim i koji me slušaju”.

Ranko je zasigurno jedan od najpoznatijih i najstručnijih osoba u Hrvatskoj i regiji u sektoru sportskog komunikacijskog menadžmenta. U svojoj bogatoj karijeri radio je na raznim velikim kampanjama i brojnim događajima. Surađivao je s brojnim svjetskim facama i (manje ili više) uspješno se nosio s brojnim komunikacijskim izazovima.

Počeo je raditi s 19 godina posao za koji nije niti znao da se zove PR. Krenuo je radeći PR i organizaciju za svoje prijatelje na njihovim modnim i umjetničkim projektima. Igrom slučaja, ali i zahvaljujući svojim radnim kvalitetama zaposlio se u medija odjelu jedne međunarodne fondacije. No, ubrzo prihvaća prijateljski poziv i postaje asistent kreativne direktorice, a kasnije je dogurao do mjesta direktora PR odjela u svjetskoj marketinškoj agenciji gdje je uspješno zaplivao u korporativnim PR vodama. Zatim je preko noći prihvatio, kako sam kaže ‘poziv života’ i krenuo u potpuno nepoznato – u sportski PR. Dobitnik je međunarodne SPORTO nagrade četiri godine za redom jer je pomogao Hrvatima da se zaljube u hokej, sport koji do tada gotovo da i nije postojao.

Od Ranka ćeš naučiti kako od vizije stići do cilja, a da pritom uživaš u svakom trenutku svog posla. Kako se nositi s klijentima koji bi željeli sve, ali ne bi radili ništa? Doznat ćeš kako se ponašati u kriznim situacijama, kako zbog klijenta koji je završio u pritvoru uspješno opravdati kašnjenje na obiteljski ručak te iz prve ruke čuti kakav je doista posao PR-a.

I smatramo kako je vrlo važno napomenuti kako ovo neće biti klasično predavanje, već kvalitetno i zabavno druženje ispunjeno konkretnim primjerima, stvarnim situacijama i stvarnim likovima te tvojim komentarima i pitanjima.

Datum: četvrtak 27.4.2017.
Vrijeme: 18:15 sati
Učionica: P3

Predavanje nije otvoreno za javnost te je namijenjeno isključivo studentima i polaznicima Visoke poslovne škole Zagreb.