Image Alt

Od Bola do zvijezda – priča Marka Boke

Od Bola do zvijezda – priča Marka Boke

Kako spojiti posao PR-a Europskog parlamenta sa zaduženjima promotora koncerata hrvatskih i regionalnih trap zvijezda te organizatora jednog od najpoznatijih street art festivala na ovim prostorima Graffiti na Gradele, ispričat će studentima Poslovnog veleučilišta Zagreb svestrani Marko Boko.

Svoju zanimljivu i nesvakidašnju priču Marko je započeo u rodnom Bolu na Braču u koji se svako ljeto vraća kako bi organizirao festival na veselje brojnih ljubitelja street arta i trapa koji ga redovito pohode. U međuvremenu je zadužen za odnose s javnošću u  Uredu Europskog parlamenta u Hrvatskoj. Uz redovne dnevne obveze, stiže još i „svratiti“ do Strasbourga kako bi sudjelovao u radu Savjeta za mlade Vijeća Europe, gdje je izabran u drugi mandat u ime Mreže mladih Hrvatske, u kojoj je prethodno bio predsjednik.

Marko je vršio i dužnost predsjednika Savjeta za mlade Vlade Republike Hrvatske, suosnivač je i Kluba studenata matičnog mu Fakulteta političkih znanosti, a bio je i član Studentskog zbora. Dvije godine proveo je u agenciji za odnose s javnošću Manjgura gdje je, kao savjetnik, sudjelovao u nizu političkih kampanja te, kao dio njihova tima, osvojio nagradu Polaris koju dodjeljuje Europska asocijacija političkih savjetnika (EAPC). Marko je 2019. dobio i Godišnju nagradu Općine Bol za doprinos razvoju kulture Bola. Ovo je dodatan dokaz značaja festivala Graffiti na Gradele koji je proglašen najboljim domaćim boutique festivalom i uvršten u top 10 svjetskih street art festivala 2017. godine.

Studenti će imati prigodu čuti Marka Boku u četvrtak, 12.12. u 17.00 h, u sklopu predavanja na kolegiju „Strategije upravljanja odnosima s javnošću“.