LICE USPJEHA: DARIO CVETKO

1. Već nekoliko godina obnašate odgovornu funkciju u Vašem poduzeću „Carrier KT GesmbH“ pri čemu ste zaduženi za brojna područja: od planiranja, nabave  do upravljanja odnosa s klijentima, ali i zaposlenicima. Koji dio smatrate najizazovnijim?

Zbog specifičnosti opreme i materijala potrebnih za izvršenje jednog projekta najveći je izazov nabava istih u pravom trenutku s obzirom na neprevidive rokove isporuka koji se još uvijek osjete nakon Covid-19 krize.

2. Kako ste uspjeli proći izazove za vrijeme COVID-19 pandemije?

Jako teško i izazovno. Puno je truda i vremena utrošeno u pronalazak alternativnih rješenja za pojedine komponente koje su bile neophodne za rad rashladnih sustava, a koji u vrijeme pandemije nisu bili dobavljivi od standardnih dobavljača.

3. U središtu Vašeg završnog rada je optimizacija procesa nabave opreme i držanje zaliha na skladištu. Što je bio razlog koji Vas je doveo do navedene teme? Možete li izdvojiti jedan primjer optimizacije koji danas koristite u redovnom poslovanju Vašeg poduzeća?

Do teme me je doveo upravo odgovor iz prethodnog pitanja. U takvom trenutku optimizacija je bila gotovo nemoguća, ali sam na temelju iskustva uspio optimizirati i osigurati zalihe na skladištu gdje na kraju naši kupci nisu gotovo ni osjetili posljedicu krize.

4. Susrećete li se na poslu sa poslovnim izazovima koji izazivaju stres i kako se nosite sa stresnim situacijama na poslu?

Mišljenja sam da je stres ovisi o sposobnosti samog čovjeka i njegovog kapaciteta. U mom poslu stres može biti prisutan svaki dan (prevovremena organizacija transporata, nabava materijala, isporuka opreme, organizacija gradilišta), ali se čovjek navikne na takav način rada i to mu s vremenom postaje nešto što mu posao čini zanimljivim.

5. Koja znanja i vještine stečene na studiju „Upravljanje opskrbnim lancima“  Poslovnog veleučilišta Zagreb primjenjujete u svakodnevnom poslovanju?

Planiranje, optimizacija procesa u svim odjelima firme, upravljanje zalihama robe na skladištu, a isto tako i delegiranje ovlasti na zaposlenike.