Image Alt

PVZG

Marko Baus, magistar dizajna

Marko Baus, magistar dizajna, diplomirao je 1998 g. na Studiju dizajna pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu, smjer produkt dizajn. Na početku karijere, kao dizajner, radi za nekoliko domaćih tvrtki na raznim projektima vezanih uz dizajn proizvoda.
1999 godine zapošljava se kao dizajner u odjelu za razvoj u Školskoj knjizi da bi godinu dana kasnije preuzeo funkciju likovnog i grafičkog urednika časopisa Smiba i Modre laste.
2005. godine s kolegom Igorom Stanišljevićem pokreće kreativnu agenciju Parabureau koja iste godine s projektom opv ostvaruje značajan uspjeh na najvećem međunarodnom natječaju za dizajn i inovacije index 2005. Uspjeh na index-u i pažnja javnosti koja je za tim uslijedila uvelike određuje smjer razvoja Parabureaua ka inovativnim rješenjima u području produkt dizajna, vizualnih komunikacija i brendiranja. U razdoblju od deset godina kao direktor Parabureaua i voditelj projekata osmišljava i provodi kompleksne projekte za brojne javne i privatne naručitelje.

Posljednjih nekoliko godina intenzivno se bavi brendiranjem te strateškim marketinškim i razvojnim strategijama za Jedinice lokalne samouprave, nacionalne i parkove prirode kao i za kulturne institucije te razvija vlastitu metodologiju brendiranja i razvoja jls.

Za svoj rad nagrađen je s velikim brojem domaćih i međunarodnih nagrada i priznanja te su njegovi radovi objavljeni u relevantnim internacionalnim časopisima i publikacijama.