Image Alt

Naš dugogodišnji vanjski suradnik Siniša Kovačić doktorirao na Filozofskom fakultetu

Naš dugogodišnji vanjski suradnik Siniša Kovačić doktorirao na Filozofskom fakultetu

Siniša Kovačić, glavni urednik Hrvatske katoličke mreže i naš dugogodišnji vanjski suradnik obranio je u petak 13. ožujka 2020. doktorsku disertaciju s temom “Razvoj novinarstva na mrežnim elektroničkim publikacijama – služenje javnosti ili podilaženje ukusu publike (Utjecaj informatičkih tehnologija na interakciju s korisnicima društvenih mreža u Republici Hrvatskoj)” na Filozofskom Fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Siniša Kovačić rođen je u Koprivnici 1977. gdje je završio prirodoslovno-matematičku gimnaziju. Nakon završetka studija novinarstva na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu kao diplomirani novinar 2003. zapošljava se na Hrvatskoj radioteleviziji gdje je bio novinar, reporter, urednik i voditelj u istaknutim emisijama informativnog programa Hrvatske televizije. Odlukom Hrvatskog sabora 2016. imenovan je za vršitelja dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a. Po završetku obnašanja te dužnosti vraća se novinarskoj struci, a 2018. Hrvatska biskupska konferencija imenovala ga je za glavnog urednika Hrvatske katoličke mreže u čijem su sastavu Hrvatski katolički radio, Informativna katolička agencija i novi mediji. Kao vanjski suradnik u statusu predavača izvodio je nastavu na Sveučilištu Sjever u Koprivnici i na Hrvatskim studijima u Zagrebu, a aktivni je predavač medijskih kolegija na Poslovnom veleučilištu u Zagrebu, Prvoj visokoj školi za komunikacijski menadžment Edward Bernays te na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Objavio je više znanstvenih i stručnih radova iz područja PR-a, medija i online medija te je sudjelovao na više međunarodnih i znanstvenih konferencija.

Izvor: https://ika.hkm.hr/novosti/glavni-urednik-hrvatske-katolicke-sinisa-kovacic-doktorirao-na-filozofskom-fakultetu-sveucilista-u-mostaru/