Image Alt

PVZG

Naša profesorica dr. sc. Mirjana Matešić moderirala online razgovore u kojima su sudjelovali stručnjaci za gospodarske i društvene teme

U srijedu, 10. veljače, u organizaciji Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj (HR PSOR), održan je prvi u nizu razgovora na temu Europskog zelenog plana.

 

U dinamičnoj i živoj raspravi, sugovornici su u Europskom zelenom planu definirali četiri ključna smjera djelovanja kojima Europska komisija želi potaknuti transformativne promjene: zaštita klime i energetika; financiranje održivosti; industrijska politika i pravedna tranzicija.

Rasprava se kratko dotakla svakog od ovih područja te su, iako samo površno otvorene mnoge teme kako na nivou EU tako i u ostvarenju ovih ciljeva u Republici Hrvatskoj. Razgovor je postavio dobre temelje na kojima će se u narednim tematskim razgovorima dodatno obraditi svaka od navedenih tema pojedinačno.

U razgovoru su sudjelovali stručnjaci za gospodarske i društvene teme: izv. prof. dr. sc. Kristina Afrić Rakitovac, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli; dr. sc. Neven Duić, redoviti profesor, Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu; Tanja Franotović, voditeljica komunikacija, DG Environment – Europska komisija; prof. dr. sc. Romana Jerković, zastupnica, EU parlament; dr. sc. Boris Jokić, ravnatelj, Insitut za društvena istraživanja; Mak Kišević, direktor, Safege d.o.o.; prof. dr. sc. Mislav Ante Omazić, Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Davor Škrlec, Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

Snimku događaja možete pogledati na sljedećoj poveznici: https://www.youtube.com/watch?v=hF6KuSqLBns&feature=youtu.be