Image Alt

PVZG

Projekt "Kvaliteta virtualnog studiranja"

NAŠI PREDAVAČI U ENGLESKOJ U SKLOPU ERASMUS QVS PROJEKTA

Treći sastanak partnera na međunarodnom projektu „Kvaliteta virtualnog studiranja“ (Quality of virtual studies – QVS) u sklopu aktivnosti Erasmus+ KA2 programa održan je prošlog tjedna 17. – 19. svibnja 2022. u Engleskoj na partnerskoj instituciji School of Coding.

Poslovno veleučilište Zagreb ondje su predstavili dr. sc. Željka Zavišić, prodekanica za međunarodnu suradnju, dr. sc. Sanja Rocco, voditeljica Katedre za menadžment i produkciju u kulturi, prodekan za nastavu i studente Goran Luburić, mag. oec., predavačica dr. sc. Senka Zavišić, te institucijska administratorica za Moodle Merlin Jelena Zeljak.

Sastanak je obuhvatio trodnevnu obuku nastavnika o tehničkim i pedagoškim aspektima virtualnog obrazovanja u sustavu Moodle gdje su prezentirani brojni alati i mogućnosti sustava te njihova upotreba u praksi. S partnerima su, također, izmijenjena iskustva o podučavanju na daljinu.

Sljedeći korak u sustavu Moodle je priprema pilot projekta u kojem će svaka partnerska institucija ponuditi jedan e-kolegij, a studenti će ih moći birati u zimskom semestru akademske godine 2022./2023.

Po završetku trodnevne edukacije u petak 20. svibnja održan je sastanak predstavnika svih partnera na QVS projektu s izvješćima o napretku projekta.

Ciljevi projekta Quality of Virtual Studies:
  • poboljšati kvalitetu virtualnog studiranja
  • razviti metodologiju okruženja virtualnog učenja za uključivo učenje
  • unaprijediti kompetencije akademskog osoblja
  • osigurati prepoznavanje virtualnih studija

Veleučilište Kaunas iz Litve je koordinator projekta i međunarodnih sastanaka dok je Poslovno veleučilište Zagreb zaduženo za širenje svijesti o projektu.

Ostale partnerske institucije koje sudjeluju u QVS projektu, uz već spomenuti School of Coding i Veleučilište Kaunas, su Francisco de Vittoria u Madridu (Španjolska), Veleučilište Savonia (Finska) te Veleučilište Kaunas (Litva).

Domaćin ovog sastanka, School of Coding nalazi se u predgrađu Birminghama, gradu Wolverhampton. Kodiranje, računarstvo i digitalne vještine samo su neke od usluga koje nude.

Radeći diljem Ujedinjenog Kraljevstva i šireći se unutar Europe, pružaju lekcije u hibridnom okruženju – online lekcije na daljinu za one koji ne mogu pristupiti obrazovnim centrima. School of Coding specijalizirana je za podršku podučavanju prema GCSE i A-Level STEM kvalifikacijama, također pružajući tečajeve odraslima koji žele unaprijediti svoje znanje o informatici. Rade u partnerstvu s 3 velika sveučilišta i preko 150 osnovnih i srednjih škola diljem Ujedinjenog Kraljevstva. Cilj im je inspirirati mlade i približiti im informatiku kako bi stvorili što više informatičara i kodera u Ujedinjenom Kraljevstvu.

 

Sljedeći sastanak projekta zakazan je za listopad ove godine kada će Poslovno veleučilište Zagreb biti domaćin.