Image Alt

Neprofitni sektor kao poželjan poslodavac

Neprofitni sektor kao poželjan poslodavac

Inspirativno gostujuće predavanje Danele Žagar iz Centra za mirovne studije, koja je svojim nastupom i temama u potpunosti zaokupila pažnju studenata.

Danela Žagar je voditeljica odnosa s javnostima u Centru za mirovne studije. Kao magistrica novinarstva već se četiri godine bavi društveno angažiranim PR-om i radom u neprofitnom sektoru. Gostujućim predavanjem na VPŠZ pobliže je predstavila CMS te njegova područja djelovanja.

Svojim nastupom na predavanju Danela nas je u potpunosti očarala jer je zaista primjer vrhunskog PR stručnjaka te inspiracija našim studentima. Njen nastup je prije svega bio profesionalan, ali vrlo opušten i odmjeren. Obraćajući se studentima pričala je tečno i zanimljivo, dok su slajdovi na prezentaciji tu bili tek kao najava teme.

Kroz svoje izlaganje upoznala nas je s aktualnim projektima CMS-a koji su posvećeni izbjeglicama u Hrvatskoj i izbjegličkoj krizi, azilantima, borbi protiv rasizma, ksenofobije, etničkog ekskluzivizma,. Naglasak stavljaju i na građanski odgoj i mirovno obrazovanje te nastojanjima da se isti uvede kao predmet u škole. U kampanji za građanski odgoj i obrazovanje pod nazivom „Naučimo biti veliki“ navela je i suradnju s poznatom agencijom Bruketa&Žinić. Kao rezultat suradnje predstavila više nego simpatične promotivne video spotove, njih ukupno šest: http://www.cms.hr/hr/gradanski-odgoj-i-mirovno-obrazovanje/naucimo-biti-veliki-kampanja-za-gradanski-odgoj-i-obrazovanje.

O tome kako Danela gleda na svoj posao, kolika je uloga marketinga u neprofitnim organizacijama te jesu li stručnjaci za marketing i komunikacije poželjan kadar za zapošljavanje u udrugama poput CMS-a, možete vidjeti u video izjavi snimljenoj nakon održanog predavanja.

{{ video https://www.youtube.com/watch?v=Ted4cpy3XDM }}