Image Alt

Neverbalna komunikacija: što govor tijela odaje o nama?

Neverbalna komunikacija: što govor tijela odaje o nama?

Javni nastup jedan od uobičajenih oblika komunikacije u poslovnome svijetu, bilo da predstavljamo sebe ili organizaciju u kojoj radimo. No, javni se nastup odnosi i na komunikaciju s medijima i u medijima. Stoga je iznimno važno ostaviti dobar dojam. Usklađenost verbalne i neverbalne komunikacije jedan je od ključnih preduvjeta za ostvarivanje navedenoga cilja, budući da naše tijelo može odati unutarnji nemir ili strah. Koliko pažnje pridajemo govoru tijela u komunikaciji s drugima i u komunikaciji s medijima? Jesmo li uopće svjesni položaja tijela dok komuniciramo? Kako poboljšati komunikacijske vještine u javnim nastupima? samo su neka od pitanja na koje je tijekom predavanja ”Neverbalno komuniciranje tijekom javnih nastupa” održanog 7. 11. 2019. u sklopu kolegija Komunikologija pokušao odgovoriti Tomislav Jurić, direktor Službe za zajedničke poslove Zagrebačkog holdinga.

Tomislav Jurić prenio je studentima iskustva dobrih i loših javnih nastupa iz dugogodišnje bogate novinarske i uredničke karijere, te pokazao i kako izgleda okvir za upotrebu nultog govora koji se može odvijati satima.

U sklopu predavanja održane su i praktične vježbe gdje su studenti prvih godina preddiplomskih stručnih studija Marketinga i komunikacija, Menadžmenta i produkcije u kulturi te Upravljanja opskrbnim lancima mogli isprobati javni nastup s odabranim predstavnikom medija, ali i pred širokom publikom, a zatim kasnije i analizirati isti u snimci na ekranu zahvaljujući posebnoj opremi. Tko je bio najhrabriji stati pred publiku, a tko pred kameru? Kako su se pritom snašli? Jesu li istinito odgovarali na pitanja ili je govor tijela odao njihove namjere? pogledajte u fotogaleriji u nastavku.