Image Alt

NIKOLINA DUMBOVIĆ – nova predsjednica Studentskog zbora PVZG-a

NIKOLINA DUMBOVIĆ – nova predsjednica Studentskog zbora PVZG-a

”Glavni zadatak bit će podizanje imidža našeg Veleučilišta kroz proaktivno djelovanje Studentskog zbora s ciljem animiranja što većeg broja budućih studenata da dođu studirati na Poslovno veleučilište Zagreb”

  1. Početkom nove akademske godine preuzeli ste vođenje Studentskog zbora Poslovnog veleučilišta Zagreb. Što Vam znači nova uloga u studentskom životu? Kako ocjenjujete ulogu Studentskog zbora u akademskoj zajednici? Koliko su studenti aktivni u takvim i sličnim udruženjima?

Nova uloga znači nastavak aktivnog djelovanja u Studentskom zboru, jer sam i prethodnih godina aktivno sudjelovala u radu Studentskog zbora, kao jedna od članica. Želim se zahvaliti kolegicama i kolegama na ukazanom povjerenju te ću nastojati opravdati njihovo povjerenje. Studentski zbor ima vrlo važnu ulogu u akademskoj zajednici te predstavlja sponu studenata i Veleučilišta i svojim djelovanjem podiže kvalitetu studiranja. Studenti su vrlo motivirani za rad u Studenskom zboru i sličnim udruženjima te aktivno sudjeluju u radu,  pri čemu svojim znanjem, zalaganjem i prijedlozima podižu kvalitetu rada.

 

  1. Koji su ciljevi Vašeg mandata? Koji će biti Vaši prvi potezi?

Cilj je nastaviti kvalitetno raditi, kao i moja prethodnica gđica. Ana Banelli, a glavni zadatak bit će podizanje imidža našeg Veleučilišta kroz proaktivno djelovanje Studentskog zbora s ciljem animiranja što većeg broja budućih studenata da dođu studirati na Poslovno veleučilište Zagreb. Imamo vrlo širok spektar djelovanja te smo aktivno uključeni u organizaciju kulturnih, sportskih, zabavnih i humanitarnih događanja. Želim izdvojiti:

  • promociju brošure kreativnog odjela 307 za 7 godina postojanja,
  • izlazak kolekcije „hoodica“ (majica s kapuljačom),
  • organizaciju brucošijade našeg Veleučilišta, koja će se održati dana 15. studenog 2019.   godine u “ Peppers bar“ u Zagrebu, Metalčeva 5,
  • organizaciju sportskih aktivnosti studenata – nogomet
  • organizaciju Humanitarne akcije za žrtve obiteljskog nasilja za kuću „Dom duga Zagreb“, povodom čega će se prikupljati školski i higijenski pribor, 18. 12. 2019., (studenti 3. godine preddiplomskog stručnog studija ”Marketinga i komunikacija” smjera komunikacije)

 

  1. Na PVZG-u je krajem prošlog tjedna održana sjednica Vijeća veleučilišta i visokih škola (VVIVŠ). Koje su bile teme razgovora? Kako se PVZG prema Vašem mišljenju snašao u ulozi domaćina?

Prošlog tjedna, točnije 8. studenog 2019. održana je Izborna sjednica Vijeća studenata Veleučilišta i Visokih škola te je našem Veleučilištu pripala čast da bude domaćin sjednice. Na sjednici je izabran novi predsjednik Vijeća studenata Veleučilišta i Visokih škola, gosp. Ivan Pnjak, njegovi zamjenici i tajnica Vijeća. Između ostalog, razgovarali smo o budućim aktivnostima Vijeća. Mišljenja sam, da je Poslovno veleučilište Zagreb bio odličan domaćin, što se moglo zaključiti iz više nego pozitivnih komentara naših gostiju, koji su se zahvalili na gostoprimstvu.

 

  1. Kako ocjenjujete rad VVIVŠ-a? Kakav je njihov doprinos za studente visokih škola i Veleučilišta i njihovu vidljivost u akademskoj zajednici?

Vijeće studenata Veleučilišta i Visokih škola nacionalno je i koordinativno tijelo, koje broji više od 45 000 studenata Veleučilišta i Visokih škola u Republici Hrvatskoj, te njegov rad ima vrlo važnu ulogu  kako za studente, tako i za sva Veleučilišta i Visoke škole u Hrvatskoj. Članovi Vijeća, kao i Predsjednik svakodnevno su na raspolaganju studentima te aktivno sudjeluju u rješavanju studentskih potreba, pri čemu daju značajan doprinos i u radu akademske zajednice.

 

  1. Što biste poručili Vašim kolegama za kraj ovog razgovora?

 Svim studentima želim uspješno i kvalitetno studiranje, te želim istaknuti da im svi predstavnici Studentskog zbora na čelu sa mnom stoje na raspolaganju, sa željom da se aktivno uključe u rad, jer su dobri prijedlozi i ideje uvijek dobrodošle.