Image Alt

PVZG

TEMATSKA SJEDNICA POVJERENSTVA ZA OSIGURAVANJE KVALITETE

ODRŽANA TEMATSKA SJEDNICA POVJERENSTVA ZA OSIGURAVANJE KVALITETE

ODRŽANA TEMATSKA SJEDNICA POVJERENSTVA ZA OSIGURAVANJE KVALITETE: Predstavljene započete reforme u sustavu osiguravanja kvalitete

Tematska sjednica Povjerenstva za osiguravanje kvalitete Poslovnog veleučilišta Zagreb održana je u utorak 7. lipnja 2022. u predavaonici P-4 s početkom u 16:00 sati. Sjednica je bila namijenjena studentima, a svrha je bila upoznati ih s promjenama unutar sustava osiguravanja kvalitete koje su započete početkom 2022. godine s ciljem uspostave funkcionalnog sustava osiguravanja kvalitete.

Na sjednici su osim članova Povjerenstva za osiguravanje kvalitete PVZG-a sudjelovali i predstavnici Studentskog zbora. Istaknute su i kratkoročne aktivnosti usmjerene ka izmjenama i dopunama strateških dokumenata unutar sustava za osiguravanje kvalitete PVZG-a, a predstavljene su i dugoročne aktivnosti kao i ključni dionici sustava osiguravanja kvalitete.

Doc. dr. sc. Tanja Grmuša, prof. v. š.  je u ime Povjerenstva za osiguravanje kvalitete PVZG-a istaknula kako su studenti ključni dionici procesa kvalitete koji obuhvaća brojne aktivnosti, kao i njihovo zadovoljstvo istima koje se mjeri raznim oblicima

,,Kvaliteta je dugoročni proces i ogledalo organizacijske kulture koja se gradi i koja pretpostavlja komunikaciju sa svim dionicima i oko svih otvorenih pitanja” – dodala je.

Andrea Svržnjak, izvanredna studentica 2. godine preddiplomskog stručnog studija Marketinga i komunikacija, iscrpno je izvijestila okupljene o sudjelovanju na seminaru za studente o osiguravanju kvalitete u organizaciji Agencije za znanost i visoko obrazovanje (AZVO) održanom u svibnju 2022. te prenijela iskustva angažmana studenata na drugim visokim učilištima. Prenijela je iskustva dobre prakse s drugih visokoobrazovnih ustanova, ali i dala korisne sugestije oko provođenja fokus grupa i dubinskih intervjua u sljedećem ciklusu vrednovanja.