Image Alt

Prodekanica za znanstveni i stručni rad Dorotea Milas održala je predavanje na Sveučilištu Macquaire

Prodekanica za znanstveni i stručni rad Dorotea Milas održala je predavanje na Sveučilištu Macquaire

Naša profesorica Dorotea Milas održala je izlaganje pod naslovom Communication Achievements of the Writings and Speeches of Croatian Women’s Writers from the 19th and 20th Century na Međunarodnoj konferenciji u Sydneyju, Australiji, na Sveučilištu Macquarie, povodom 35. obljetnice Hrvatskih studija na spomenutom Sveučilištu.

Sveučilište Macquarie osnovano je prije više od 50 godina. Macquarie njeguje inovativni i interdisciplinarni pristup te slovi kao progresivna institucija, i to lokalno i međunarodno. Svrstano je među jedan posto sveučilišta u svijetu i s QS ocjenom od 5 zvjezdica Macquarie se smatra jednim od najboljih svjetskih sveučilišta iz kojeg izlaze vrlo traženi diplomanti.

Upravo na tom, renomiranom sveučilištu djeluje katedra za hrvatske studije na čelu s prof. dr. sc. Lukom Budakom. Godine 1994. osnovan je Hrvatski studijski centar u sklopu Škole modernih jezika na Sveučilištu Macquarie. Nakon nekoliko reorganizacija unutar sveučilišta, Centar je sada dio Odjela za međunarodne studije. Centar pruža programe učenja hrvatskog jezika, kulture i povijesti na preddiplomskoj i diplomskoj razini.

Budući da Hrvatski studiji na australskom kontinentu imaju izuzetno bogat i hvalevrijedan rad, evidentno je da su pred njima obećavajuće perspektive i uspješne godine rada u budućnosti, a sve zahvaljujući profesorima bez kojih bi to bilo nemoguće postići.