Image Alt

PVZG

Universidade Paulista

PROFESORICE PVZG-A NA SVEUČILIŠTU UNIVERSIDADE PAULISTA UNIP U SKLOPU ERASMUS+ PROGRAMA

Prodekanica za međunarodnu suradnju i mobilnost dr. sc. Željka Zavišić, prodekanica za stručni i znanstveni rad Dorotea Milas i voditeljica katedre Menadžmenta i produkcije u kulturi dr. sc. Sanja Rocco boravile su u Brazilu, gradu Sao Paolo na sveučilištu Universidade Paulista, koje je ujedno i partnerska institucija PVZG-a, u sklopu Erasmus+ programa.

Profesorice su kao gosti predavači održale predavanja te su razmijenile iskustva s profesorima sa sveučilišta UNIP. O nadogradnji suradnje i odnosa između dvije institucije razgovarale su s profesoricom dr. sc. Laurom Anconom Lopez Freire, dekanicom za akademsku internacionalizaciju, koja je ujedno i Erasmus koordinatorica te s profesorom dr. sc. Edvalom Dalboneom. Zaključeno je da se nastavlja uspješna i dobra suradnja na projektima od zajedničkog interesa.

Universidade Paulista (UNIP) je prisutno na više od 900 lokacija u Brazilu i promiče moderno obrazovanje studenata i njihovo osposobljavanje za društvo koje se mijenja i to kroz kvalitetno, tehnološki napredno i budućnosti usmjereno obrazovanje u područjima humanističkih, društvenih, egzaktnih i medicinskih znanosti. Njegova je glavna svrha promicanje razvoja studentskih potencijala, uspostavljanje uvjeta koji omogućuju aktivno uključivanje na tržište rada i kreativno rješavanje problema koje društvo predlaže. Universidade Paulista prepoznato je kao važno središte za proizvodnju znanja i njegovo širenje na veći broj ljudi, kroz nastavu, istraživanja, savjetovanja i poslijediplomske aktivnosti.