Image Alt

Promocija nove knjige akademkinje Dubravke Oraić Tolić

Promocija nove knjige akademkinje Dubravke Oraić Tolić

U četvrtak 25. listopada 2019. u knjižnici Bogdana Ogrizovića u središtu metropole održana je promocija nove knjige akademkinje Dubravke Oraić Tolić „Citatnost u književnosti, umjetnosti i kulturi“ kojoj su prisustvovali studenti prve i druge godine preddiplomskog stručnog studija Menadžmenta i produkcije u kulturi.  Knjiga je izdana u nakladi knjižare Ljevak, a proširenje je prve knjige Teorije citatnosti akademkinje Tolić ili kako je ona sama izjavila na predstavljanju: „Prva knjiga je mama dok je ova druga njezina raskošna kćer“.

Predstavljanje knjige vodila je prof. dr. sc. Nives Tomašević, urednica i moderatorica promocije, a svoja stručna mišljenja iznijeli su akademik Krešimir Nemec, prof. dr. sc. Helena Sablić Tomić i viši kustos MSU-a Tihomir Milovac.

Akademkinja Dubravka Oraić Tolić izvanredna je profesorica na Poslovnom veleučilištu Zagreb na preddiplomskom stručnom studiju Menadžmenta i produkcije u kulturi. Književna je teoretičarka, esejistica, pjesnikinja, prevoditeljica i sveučilišna profesorica. Objavila je preko dvadeset znanstvenih i esejističkih knjiga, nekoliko knjige poezije te velik broj članaka iz teorije kulture i književnosti. Neka od njenih djela su: “Čitanja Matoša”, „Teorija citatnosti”, “Muška moderna i ženska

postmoderna”, „Rođenje virtualne kulture“. 1996. godine odlikovana je redom Danice hrvatske s likom Marka Marulića za osobite zasluge u kulturi.