Image Alt

PVZG domaćin sjednice Vijeća veleučilišta i visokih škola Republike Hrvatske

PVZG domaćin sjednice Vijeća veleučilišta i visokih škola Republike Hrvatske

Na Poslovnom veleučilištu Zagreb u petak 8. studenoga 2019. održana je 53. sjednica Vijeća veleučilišta i visokih škola Republike Hrvatske. Sjednici su prisustvovali predstavnici studenskih zborova Veleučilišta i visokih škola RH na čelu s Predsjednikom Vijeća studenata VIVŠ RH Dominikom Ivkošićem te tajnicom i glavnom savjetnicom Predsjednika Katarinom Šarac.

Sjednica je započela u 18.00 sati te je imala 14 točaka dnevnog reda. Jedna od najvažnijih točaka Sjednice bio je izvještaj Povjerenstva o dodjeli državnih STEM stipendija, zatim Izvještaj s Konferencije o predstavljanju političkih ciljeva za predsjedanje Europskom unijom, predstavljanje kandidata za izbor različitih voditelja ureda:

 1. Ured za odnose s javnošću
 2. Ured studenskog pravobranitelja
 3. Ured za studenski standard i kvalitetu
 4. Ured za međunarodnu suradnju
 5. Ured za društvene aktivnosti
 6. Ured za razvoj projekata i studenske udruge
 7. Ured za IT.

Također, u sklopu sjednice održano je i predstavljanje kandidata i izbor za Tajnika Vijeća Studenata VIVŠ RH, kao i predstavljanje te konačni izbor kandidata za Predsjednika Vijeća Studenata VIVŠ RH.

Predstavnica studenata Poslovnog veleučilišta Zagreb, Nikolina Dumbović, podnijela je izvještaj o aktivnostima naših studenata:

 • promocija brošure kreativnog odjela Promotiom 3sto7 za 7 godina postojanja,
 • izlazak kolekcije „hoodieca“ (majica s kapuljačom),
 • brucošijada 15. 11. 2019., Peppers bar, Metalčeva 5,
 • Sportski odjel – nogomet studenata,
 • organizacija Humanitarne akcije za žrtve obiteljskog nasilja za kuću „Dom duga Zagreb“, kojom prilikom će se prikupljati školski i higijenski pribor.

U drugom dijelu sjednice predstavljeno je dvoje kandidata za izbor novog Predsjednika Vijeća Studenata VIVŠ RH Antonia Tomaš, Veleučilište s pravom javnosti Baltazar Zaprešić te Ivan Pnjak, Veleučilište VERN. Nakon predstavljanja programa, uslijedilo je glasovanje, pri čemu je novi Ivan Pnjak izabran za novog Predsjednika studenata VIVŠ-a RH, te stupa na dužnost 19. 11. 2019. godine. Ujedno je i  Predsjednik  udruge studenata VERN-a, voditelj Ureda za razvoj projekata i studenske udruge, dopredsjednik Hrvatske akademske zajednice Zagreb, član je povjerenstva u Ministarstvu znanosti i obrazovanja te suradnik u Odjelu za komunikacije na Veleučilištu VERN.

Ivan Pnjak također je istaknuo bitnost uključivanja u rad Vijeća svih neaktivnih Studenskih zborova veleučilišta i visokih škola, suradnju s Vijećem veleučilišta i visokih škola te osmišljavanja zajedničkog projekta s ciljem jačeg povezivanja matičnih visokih učilišta i njihovih studenata, politika predsjedništva usmjerenih na proaktivne strategije naspram reaktivnih, decentralizacija rada i tijela Vijeća studenata te osiguravanje prostora za rad Vijeća studenata, organiziranje godišnjih događaja u obliku nacionalne/regionalne konferencije s naglaskom na visokoobrazovne prakse i povezivanje s gospodarstvom, organiziranje humanitarnih akcija i športskih događaja, kreiranje novog vizualnog identiteta, osvještavanje javnosti o važnosti i prednostima stručnih studija, odnosno javnih i privatnih veleučilišta i visokih škola te njegovanje odnosa s medijskim predstavnicima i resornim medijima.


Kandidat za Predsjednika VIVŠ RH, Ivan Pnjak, student Veleučilišta VERN

 

Podsjetimo, Vijeće studenata Veleučilišta i visokih škola RH tijelo je koje čine Predstavnici studenskih zborova ukupno 39 visokih učilišta: 17 veleučilišta i 22 visoke škole na čijim preddiplomskim i diplomskim stručnim studijima studira gotovo 50.000 studenata.