Image Alt

Kristina Ivanuš: „Čast mi je biti uzor drugim mladim ljudima da nikad ne odustaju u ostvarenju svojih ciljeva“

Kristina Ivanuš: „Čast mi je biti uzor drugim mladim ljudima da nikad ne odustaju u ostvarenju svojih ciljeva“

Kristina Ivanuš, 21-godišnja studentica preddiplomskog stručnog studija Marketinga i komunikacija na Poslovnom veleučilištu Zagreb, svojom je inspirativnom životnom pričom o odrastanju u SOS Dječjem selu Lekenik i pobjedi nad teškom bolešću, te nominacijom za prestižnu nagradu Hermann Gmeiner Award u kratkom razdoblju uspjela osvojiti hrvatski medijski prostor te ujediniti cijelu zemlju u podršci tijekom online glasovanja.

Što joj znači osvajanje ove prestižne nagrade, kako je biti iznenada u središtu medijske pažnje, kakva iskustva nosi sa studija te koji su joj životni planovi otkrila nam je u kratkom razgovoru koji možete pročitati u nastavku.

  1. Ako je suditi prema neslužbenim rezultatima online glasovanja za prestižnu nagradu Hermann Gmeiner Award osvajate prvo mjesto. Kako je došlo do nominacije? Koliko Vam ta nagrada znači?

Prema neslužbenim rezultatima sam pobjednik zato što sam imala najviše glasova odnosno 20.000 tisuća u prednosti od cure iz Kazahstana. Odgajateljica iz SOS Zajednice mladih me prijavila za nagradu iz razloga da budem primjer drugoj djeci iz SOS Dječjeg sela u Hrvatskoj kako se može uspjeti bez obzira na to koliko teško bilo. Ova nagrada mi je od velikog značenja zato što sam ponosna što predstavljam SOS Dječje selo na ovako lijep način i čast mi je biti uzor drugim mladim ljudima da nikad ne odustaju u ostvarenju svojih snova!

  1. Vaša priča našla je put do brojnih medija. Kako se nosite s medijskom pozornošću? Kako gledate na interes medija za Vašu priču?

Nisam niti u snu mislila da će se cijela Hrvatska dići na noge vezano za glasanje i da će mi se toliko medijskih kuća javiti. Sretna sam što mi se mediji javljaju i traže intervju, jer ovo je jedna lijepa i pozitivna priča koju ljudi trebaju čuti.

  1. Iza Vas je teška bolest o kojoj otvoreno govorite. Koliko Vam je sport značio na putu oporavka? 

Sa 6 godina nisam mogla hodati i doktori su mi otkrili poliradiculoneuropatiju odnosno bolest perifernih živaca. Vjerujem da mi je sport puno pomogao zato što su mi doktori uvijek preporučali što više bavljenja sportom i odlazila sam jednom godišnje u toplice i na fizikalnu terapiju.

  1. Studentica ste na preddiplomskom stručnom studiju Marketinga i komunikacija na Poslovnom veleučilištu Zagreb. Kakva su Vaša iskustva sa studija? Kako ste se odlučili za ovaj smjer? 

Moja iskustva sa studija su pozitivna, jako mi je zanimljiv smjer koji sam upisala i upoznala predivne ljude. Za ovaj smjer sam se odlučila preko prijateljice koja je završila fakultet. Završila sam ekonomsku školu u Velikoj Gorici, a smjer marketing i komunikacije mi je zvučao jako zanimljiv.

  1. Koji su Vaši planovi za budućnost? 

Moji planovi za budućnost su završiti preddiplomski stručni studij i onda se zaposliti u nekom marketinškom odjelu.

  1. Što biste poručili Vašim kolegama za kraj? 

Svojim kolegama bi poručila da sam presretna što sam upoznala tako divne ljude i da rade u životu ono što vole i da nikad ne odustaju od svojih snova.

 

Više medijskih priča o našoj Kristini možete pronaći na sljedećim poveznicama: