Image Alt

Studenti VPŠZ posjetili redakciju Večernjeg lista

studenti posjetili Večernji list

Studenti VPŠZ posjetili redakciju Večernjeg lista

Pod vodstvom profesorice Ivane Greguric naši studenti upoznali su se s radom redakcije Večernjeg lista.

Studenti 1. i 2. godine preddiplomskog stručnog studija Marketinga i komunikacija su u srijedu 24. siječnja 2018. u okviru terenske nastave iz kolegija Medijska komunikacija i Odnosi s medijima, posjetili redakciju Večernjeg lista pod vodstvom profesorice dr. sc. Ivane Greguric.

Izvršni urednik Večernjeg lista, Žarko Ivković održao je sjajno predavanje u kojem je detaljno objasnio strukturu rada redakcije. Studenti su dobili uvid u radni dan urednika i novinara i pozadinu kreiranja novinarskih priča u dnevnom tisku, Studenti su prošli i kroz redakciju.

studenti posjetili Večernji list-5

Obilazak redakcije

U obilasku redakcije, studenti su upoznati s brojnim rubrikama i specijaliziranim novinarima koje Večernji list još uvijek ima za razliku od nekih drugih redakcija – od važne gradske rubrike, do unutarnje i vanjske politike, gospodarstva, kulture i sporta.

studenti posjetili Večernji list-4

Studenti su također razgledali najstarija izdanja „Večernjaka“, čije su naslovnice izložene na zidovima (prvo zlato Republike Hrvatske kao nezavisne države u rukometu, pobjedu na Eurosongu i dr.). Vidjeli su i jubilarnu prvu naslovnicu najstarijeg izdanja Večernjeg lista, tiskanog 1. srpnja 1959. godine.

Studenti su posjetili i redakciju internetskog portala gdje ih je dočekao glavni urednik portala Dario Markas. On im je pojasnio proces kreiranja medijskog sadržaja za portal. Studenti su posjetili i TV studio Večernjeg lista koji uskoro počinje s radom.

studenti posjetili Večernji list-3

Naše studente je na kraju obilaska srdačno pozdravio i glavni urednik Večernjaka Dražen Klarić te im pojasnio koje je preinake bilo potrebno poduzeti sukladno društvenim trendovima.

studenti posjetili Večernji list-2

Tijekom terenske nastave u Večernjem listu, jednom od top 3 najčitanijih novina/portala u Republici Hrvatskoj, studenti su vidjeli okruženje u kojem rade djelatnici istog, kako sama medijska kuća funkcionira te koje sve poslovne funkcije obnašaju.

studenti posjetili Večernji list-1

Terenska nastava u sklopu kolegija Medijska komunikacija i Odnosa s medijima na Večernjem listu, obogatila je na praktičan način iskustva studenata van samog studija. Pružila je i temeljiti uvid u rad novinarskog posla. Naposljetku, jedno je edukativno i pozitivno iskustvo za sve studente VPŠZ-a.

Napisala: Lorena Bolfek, 2. godina stručnog studija Marketinga i komunikacija