ERASMUS+Međunarodni projekti

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
https://pvzg.hr/wp-content/uploads/2022/07/float-indigo-35-w2w.png
https://pvzg.hr/wp-content/uploads/2022/07/float-yellow-wr.png

NAZIV PROJEKTAKvaliteta virtualnih studija (QVS)

Broj projekta: 2020-1-LT01-KA226-HE-094740

Razdoblje: 2021/06/01 – 2023/05/31

Odjel odgovoran za provođenje projekta na Poslovnom veleučilištu Zagreb:

Međunarodni ured

Koordinator za provođenje projekta na Poslovnom veleučilištu Zagreb:

dr. sc. Željka Zavišić, dr. sc. Sanja Rocco

Institucija koja koordinira projektom: Sveučilište primijenjenih znanosti Kaunas

Partneri na projektu: Sveučilište primijenjenih znanosti Savonia (Finska), School of Coding Limited (Engleska), Sveučilište Francisco de Vitoria (Španjolska), Poslovno veleučilište Zagreb (Hrvatska)

https://pvzg.hr/wp-content/uploads/2022/08/ispitni-rokovi-01.jpg
https://pvzg.hr/wp-content/uploads/2022/09/qvs.jpg

Sažetak projekta

Ovaj će projekt poboljšati kvalitetu virtualnih studija stvaranjem metodologije poučavanja / učenja i primjenom tehnoloških i pedagoških inovacija (didaktika učitelja, digitalne kompetencije, gamifikacija procesa učenja), što će povećati dostupnost studija i motivaciju učenika. Ovaj je projekt posvećen edukaciji osoblja o pedagoškim i tehnološkim inovacijama (rast kompetencija digitalne pismenosti među akademskim osobljem) i prenošenju dobrih praksi kohezije u Europi.

Nastavnici s dubljim razumijevanjem virtualnog učenja, pedagoških i tehnoloških inovacija moći će koristiti ove podatke u svojim predmetima, što će osigurati kvalitetu studija, motivaciju učenika i akademski integritet. Visoko učilište moći će osigurati kvalitetu virtualne mobilnosti i prepoznavanje rezultata studija razvojem internacionalizacije visokog obrazovanja kod kuće (virtualna mobilnost učenika i nastavnika, međuinstitucionalni studiji, prozori mobilnosti).

Cilj ovog projekta je povećati kvalitetu nastave / učenja u VLE-u i studijskog procesa stvaranjem preduvjeta za prepoznavanje stečenih rezultata tijekom virtualne mobilnosti. Tijekom projekta bit će pripremljena VLE metodologija poučavanja / učenja i prema njoj će se stvoriti 4 pilot modula studija u kojima će studenti iz partnerskih institucija na projektu provoditi virtualnu mobilnost.

QVS Novosti

Odabir nastavnika za TTT događaj u UK u QVS projektu

Otvoreni poziv

Ovo je otvoreni poziv za događaj Train the Trainer projekta “Kvaliteta virtualnih studija (QVS)” (2020-1-LT01-KA226-HE-094740) koji će se održati 17.-19. svibnja 2022. u Školi za kodiranje (UK).

Nastavnici PVZG-a zainteresirani za ovaj trodnevni trening na temu Podučavanje/učenje u virtualnom okruženju: mogućnosti, učinkovitost i kvaliteta, mogu se prijaviti za dobivanje potpore za putne troškove i smještaj.

Svaka partnerska organizacija odabrat će nastavnike/zaposlenike koji će sudjelovati u aktivnostima obuke, s obzirom na njihovu razinu engleskog jezika od najmanje B2, iskustvo korištenja Moodle okruženja, didaktičke kompetencije, motivaciju za razvoj novih vještina i otvorenost za inovativnost.

Tijekom postupaka odabira i prijema, gdje je to moguće, preporučuje se jednaka zastupljenost spolova.

Nastavnici/zaposlenici će se birati prema njihovim motivacijskim pismima.

Poziv je otvoren do 22. travnja, 2022., a zainteresirani nastavnici/zaposlenici svoje prijave mogu poslati na e-mail zeljka.zavisic@pvzg.hr

PVZG koordinator projekta

Dr. sc. Željka Zavišić

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image