Mobilnost na jednom mjestu – Priručnik za studente i mlade

Erasmus studentska mreža (ESN) Hrvatska pripremila je i objavila u srijedu 8. studenoga 2023. prvi priručnik za mobilnost za hrvatske studente i mlade pod nazivom “Mobilnost na jednom mjestu – Priručnik za studente i mlade”.

Cilj je priručnika, na jednostavan i vizualno atraktivan način, informirati studente i mlade o mogućnostima koje nudi Erasmus+ program, kao i potaknuti veću studentsku mobilnost.

U Priručniku se objašnjava pojam mobilnosti, razlika između formalnog i neformalnog obrazovanja, oblici usavršavanja, rada, kao i mogućnosti volontiranja. Također, predstavljeni su i ključne platforme i alati povezane s programima mobilnosti.

Priručnik je dostupan na mrežnim stranicama Erasmus studentske mreže na sljedećoj poveznici: https://www.canva.com/design/DAFK-eLCO1A/PqBi2U1QyjSVyl04xKkK_w/view?utm_content=DAFK-eLCO1A&utm_campaign=designshare&utm_medium=link&utm_source=viewer, kao i na mrežnim stranicama Agencije za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU) na sljedećoj poveznici: https://www.ampeu.hr/.