NAŠI NASTAVNICI U MEDIJIMA: Sanja Varlaj o osobnim vrijednostima zaposlenika i organizacije

Naša profesorica Sanja Varlaj, mag. oec., NLP Master practitioner & business coach u članku objavljenom na portalu Women in Adria analizira utjecaj osobnih vrijednosti zaposlenika na organizacijsku kulturu. Sustav osobnih vrijednosti značajno utječe na suradnju i interpersonalnu komunikaciju, a njegovo razumijevanje pomaže poslodavcima u promišljanju o prikladnosti radnog mjesta za pojedinog zaposlenika.

„Važno je i dobro za obje strane da se vrijednosti zaposlenika i organizacije preklapaju barem u nekim ključnim točkama. Time će rad za obje strane biti ugodniji, implementacija pravila rada i ponašanja jednostavnija, a sama produktivnost veća jer će takva biti i motivacija.“ istaknula je Varlaj.

No, što kada se osobne i organizacijske vrijednosti ne preklapaju? Kako navedeno utječe na radnu atmosferu i produktivnost? Postoji li jedinstveni način postupanja kod poslodavaca? Odgovore na ova pitanja možete pronaći u članku koji je dostupan na sljedećoj poveznici: https://www.womeninadria.com/stav-zaposlenika/.

(Zagreb, 2. svibnja 2023.)