Održana sjednica Povjerenstva za osiguravanje kvalitete

Novi Pravilnik o završnom radu na stručnim prijediplomskim studijima i diplomskom radu na stručnim diplomskim studijima Poslovnog veleučilišta Zagreb

Zagreb, 27. 4. 2023. – Sjednica Povjerenstva za osiguravanje kvalitete održana je 21. travnja 2023. godine s početkom u 14:00h. Središnja tema sjednice bilo je usvajanje prijedloga Pravilnika o završnom radu na stručnim prijediplomskim studijima i diplomskom radu na stručnim diplomskim studijima Poslovnog veleučilišta Zagreb. Navedeni prijedlog sadrži izmjene terminologije razina studijskih programa usklađene s novim Zakonom o visokom obrazovanju i znanstvenoj djelatnosti koji je usvojen u listopadu 2022. godine. Istodobno, ažurirani su i revidirani svi obrasci i popratni prilozi Pravilnika.

Na sjednici se raspravljalo i o izmjenama i dopunama Pravilnika o sustavu za osiguravanje kvalitete, kao i o izmjenama sastava Povjerenstva za osiguravanje kvalitete Poslovnog veleučilišta Zagreb. Okupljeni su upoznati i s početkom javne rasprave o standardima i postupku inicijalne akreditacije studija koje je na svojim stranicama objavila Agencija za znanost i visoko obrazovanje (AZVO). Javna rasprava bit će otvorena sve do 2. 5. 2023. godine.