Poziv studentima za uključivanje u bazu stručnjaka za osiguravanje kvalitete

Europsko studentsko udruženje (European Students’ Union – ESU) objavilo je međunarodni poziv studentima za uključivanje u ESU-ovu bazu stručnjaka za osiguravanje kvalitete (European Students’ Union Quality Assurance Student Experts Pool) za period 2024./25. Poziv je otvoren do 28. svibnja 2024. do ponoći, a svi zainteresirani navedeno mogu učiniti putem sljedeće poveznice: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScF49MTM8zSLC-WfPQQoe6raZV2DpePiLptRW3zvBYrmtJMVg/viewform.

˝Uključivanje osigurava višestruke koristi kao što su učenje o europskom visokom obrazovanju; mogućnost uključivanja u procese osiguranja kvalitete na programskoj, institucionalnoj, žalbenoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini (npr. evaluacije institucija i agencija za osiguranje kvalitete); mogućnost sudjelovanja u upravljačkim tijelima za osiguranje kvalitete, kao što su agencija za osiguranje kvalitete; primanje redovitih ažuriranja o najnovijim dostignućima u području osiguranja kvalitete; prilike za prisustvovanje događajima vanjskog osiguranja kvalitete; mogućnosti umrežavanja s drugim ljudima zainteresiranima za temu osiguranja kvalitete; mogućnosti sudjelovanja u posebno osmišljenim obukama za stručnjake; prilike za razvoj prenosivih vještina, kao što su komunikacijske vještine, vršnjačko ocjenjivanje itd.” (ESU, 2024).

Više detalja o ovom udruženju, kao i otvorenom pozivu možete pronaći na sljedećoj poveznici ESU-a: https://esu-online.org/call-for-students-to-join-esu-quality-assurance-student-experts-pool-for-the-membership-term-2024-2025/ ili na mrežnim stranicama Agencije za znanost i visoko obrazovanje (AZVO) na sljedećoj poveznici: https://www.azvo.hr/2024/05/24/esu-objavio-poziv-studentima-za-ukljucivanje-u-bazu-strucnjaka-za-osiguravanje-kvalitete/.