POZIV ZA SUDJELOVANJE: KONFERENCIJA O KIBERNETIČKOM NASILJU I KIBERNETIČKOJ SIGURNOSTI S POSEBNIM NAGLASKOM NA MLADE I ŽENE

Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova i Europska mreža za inicijativu Hrvatske – ENIC pozivaju Vas na jednodnevnu „Regionalnu konferenciju o kibernetičkom nasilju i kibernetičkoj sigurnosti s posebnim naglaskom na mlade i žene“ koja se organizira u utorak 15. studenoga 2022., u vremenu od 9:30 – 13:30 sati.

Konferencija se organizira hibridno (uživo i online).

Naime, konferencija je prvenstveno usmjerena na mlade ljude i žene iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije, i to:

Učenike/ce osnovnih i srednjih škola te studente/ce, posebice na žensku populaciju; mladi/e znanstvenici/e, mladi i žene uključeni u rad organizacija civilnog društva koje se bave mladima, mlade žene uključene u rad ženskih nevladinih organizacija i studentice ženskih studija. Osim toga, na konferenciju su pozvani i zaposlenici/ce s mladima, srednjoškolski profesori/ice, sveučilišni i akademski profesori/ice te stručni djelatnici/ce iz cijele regije kako bi dobili uvid u različite oblike cyber nasilja koje posebno mladi i žene su izložene. Ovo je važno kako bi navedeni dionici mogli prepoznati i spriječiti svaki oblik nasilja, između ostalog nad studentima/icama s kojima svakodnevno rade u Hrvatskoj i u regiji.

Linkovi za online sudjelovanje: 

Vimeo link 

Zoom link