Terenska nastava: Erasmus studentice posjetile tvrtku Naftalina d.o.o.

Studentice koje su u ljetnom semestru na Erasmus+ razmjeni imale su u četvrtak 25. svibnja 2023. terensku nastavu u tvrtki Naftalina d.o.o. Terensku nastavu organizirala je naša vanjska suradnica Sanja Varlaj, mag. oec., pred.,  poslovni savjetnik, psihoterapeutski savjetnik iz logoterapije i egzistencijalne analize u edukaciji. Terenska nastava održana je iz kolegija “B2B marketing” i “Marketing for small and medium entreprises” koje slušaju sve studentice.

Studentice je primila sama osnivačica i vlasnica gospođa Josipa Maslač Petričević i nesebično odvojila svoje vrijeme kako bi mladima prenijela svoje poduzetničko iskustvo koje traje već 40 godina koliko posluje Naftalina d.o.o.

Početak je bio u podrumu obiteljske kuće sa šivaćim mašinama koje je otplaćivala godinama, dok danas Naftalina posluje u cijelom svijetu i ima više od 60 zaposlenih. Gospođa Maslač Petričević provela nas je kroz sve dijelove tvrtke, studentice su upoznale i razgovarale sa mnogim zaposlenicima te se pred kraj razgovora pridružio i sin vlasnice te odgovarao na pitanja studentica o financijama, organizaciji poslovanja i drugo. Cijela atmosfera te iskustvo rada i života u Hrvatskoj kao mlade majke, poduzetnice i vizionarke te dobročiniteljice vlasnice gospođe Maslač Petričević bili su izvrsno iskustvo te su studentice izrazile zahvalnost za ovu priliku i PVZG-u i samoj osnivačici tvrtke Naftalina. I mi se pridružujemo zahvalama Naftalini i radujemo se susretu s gospođom Maslač Petričević kao gostom predavačem na našem Veleučilištu na jesen.