Završna konferencija projekta ”e-Pristupačnost”

Dana 16. svibnja 2024. godine na Tribini Grada Zagreba održana je Završna konferencija projekta ”e-Pristupačnost”.

Dragan Kopecki, predavač na našem prijediplomskom stručnom studiju Upravljanje opskrbnim lancima bio je aktivno uključen u ovaj projekt.

Tom prilikom Konferenciji su nazočili polaznici obrazovnog programa projekta e-Pristupačnost, te predstavnici Ministarstva turizma i sporta – Mirna Kanduth, Voditeljica Odjela za inovacije, Služba za posebne oblike turizma, Sektor za posebne oblike turizma i analitiku, inovacije i održivi turizam, te Marko Gotovac – Savjetnik iz ureda Pravobranitelja za osobe s invaliditetom.

Nakon pozdravnih riječi Predsjednice Saveza, Jozefine Kranjčec, uslijedila je prezentacija Projekta i ostvarenih rezultata koje je izložila stručna suradnica, voditeljica Projekta Sofia Pavlešin Pintarić, mag. soc. rada.

Podsjetimo, projekt e-Pristupačnost sufinanciran je od Ministarstva turizma i sporta, sa svrhom uspostave platforme koja će omogućiti osposobljavanje i usavršavanje osoba s invaliditetom za rad u turizmu i ugostiteljstvu, te poslodavaca u turizmu i ugostiteljstvu koji dolaze u kontakt sa osobama s invaliditetom. Opći cilj Projekta je povećanje dostupnosti turističkih sadržaja osobama s invaliditetom. Projektom e-Pristupačnost ciljaju se specifične potrebe senzibilizacije poslodavaca (u turizmu i ugostiteljstvu) za potrebe osoba s invaliditetom, te inkluzija osoba s invaliditetom na tržište rada turizma i ugostiteljstva. Projektom se planira ostvarenje općeg cilja senzibilizacije poslodavaca i inkluzije osoba s invaliditetom na tržište rada u turizmu i ugostiteljstvu.

Specifični ciljevi projekta su:
1. digitalizacija djelovanja HSUTI-ja;
2. osposobljavanje i usavršavanje osoba s (primarno tjelesnim) invaliditetom za rad u turizmu i ugostiteljstvu;
3. osposobljavanje i usavršavanje poslodavaca za zapošljavanje i inkluziju osoba s (primarno tjelesnim) invaliditetom;
4. jačanje zelene tranzicije civilnog društva u Republici Hrvatskoj;
5. olakšanje pristupa tržištu rada osobama s (primarno tjelesnim) invaliditetom.