3 odlična zanimanja koja možeš raditi nakon studiranja marketinga na PVZG-u

Studiranje marketinga pruža širok spektar znanja i vještina koje su tražene u raznim industrijama. Ali što se događa nakon završetka studija? Srećom, mogućnosti za karijeru nakon studija marketinga su raznolike i obećavajuće, a marketing treba baš svakoj industriji i danas svaka ozbiljna tvrtka konstantno ulaže u marketing. U ovom blog tekstu izdvajamo tri odlična zanimanja koja možeš raditi nakon stjecanja diplome iz marketinga. 

  • 1. Digitalni marketing stručnjak. U digitalnom dobu u kojem živimo, digitalni marketing stručnjaci su vrlo traženi. Ova uloga uključuje upravljanje digitalnim kanalima, optimizaciju web stranica, vođenje društvenih mreža, izradu marketinških kampanja putem raznih digitalnih kanala, SEO (optimizacija za tražilice) i još mnogo toga. Digitalni marketing stručnjaci su ključni za povećanje online prisutnosti brandova, privlačenje ciljane publike i ostvarivanje marketinških ciljeva putem digitalnih kanala. Uz konstantan razvoj tehnologije i digitalnih platformi, ovo zanimanje ima sjajne izglede za rast i napredak. Preporučamo da razmisliš u kojem se području digitalnog marketinga želiš specijalizirati i dodatno usavršiš to područje.
  • 2. Product Manager. Product Manager je odgovoran za razvoj, upravljanje i uspjeh proizvoda ili usluga na tržištu. Ova uloga uključuje istraživanje tržišta, analizu konkurencije, definiranje ciljne publike, vođenje tima za razvoj proizvoda, upravljanje marketinškim strategijama i analizu rezultata. Product Manageri igraju ključnu ulogu u donošenju odluka o proizvodima/uslugama koje odgovaraju potrebama i željama potrošača. Ova uloga zahtijeva kombinaciju analitičkih vještina, kreativnosti i upravljanja projektima, te pruža priliku za kreiranje i vođenje inovativnih proizvoda na tržištu. Ako si osoba koja obožava istraživati i promatrati ponašanje potrošača, ovo je idealna uloga za tebe.
  • 3. Brand Manager. Brand Manageri su odgovorni za upravljanje, razvoj i promociju brandova. Oni oblikuju brand strategije, kreiraju marketinške kampanje, nadziru brend identitet i imaju ključnu ulogu u izgradnji i održavanju prepoznatljivosti brenda. Brand Manageri surađuju s različitim odjelima unutar organizacije, kao što su marketing, dizajn, komunikacije i prodaja, kako bi osigurali dosljednost brenda u svim aspektima. Ova uloga zahtijeva kreativnost, analitičke vještine, sposobnost vođenja timova i izvrsnu komunikaciju. Brand Manageri mogu raditi u različitim industrijama, gdje će se brinuti o brendu i izgraditi dugoročnu vrijednost. Dakle, ako si osoba koja obožava napredak i uvijek vidi mogućnosti za još bolje rezultate, ovo je tvoje buduće zanimanje.

Zaključmo, studiranje marketinga pruža široki spektar mogućnosti za karijeru. Digitalni marketing stručnjak, Product Manager i Brand Manager samo su neki od izvrsnih izbora koje možete razmotriti nakon završetka studija marketinga. Danas su još popularni Content Creatori, Influenceri, Konzultanti, Specijalisti za oglašavanje i slično. Važno je istražiti i prilagoditi se trendovima u industriji te razviti vještine i znanja koja će ti pomoći u ostvarenju uspješne karijere u odabranom području. Bez obzira na odabir, svako od ovih zanimanja nudi priliku za rast, napredak i ostvarenje tvog potencijala u području marketinga. 

#pvzg #posaomakreting #marketingaši

Share