Kako odlučiti, koji studij odabrati? Donosimo 3 odlična savjeta!

Biranje studija životna je odluka, poput one kad birate stan ili kuću. To je nešto što će obilježiti mnogo toga: budućnost, karijeru, financije, egzistenciju, zadovoljstvo u životu generalno, stabilnost… Da, pritisak je velik.

Donosimo ti 3 savjeta kako ćeš najlakše donijeti odluku:

 

  • Samoprocjena i instinkt. Nitko nas ne može bolje procijeniti od nas samih. Postoji onaj osjećaj koji često zanemarujemo, a zove se instinkt. Već znaš što te zanima, u čemu najviše uživaš i što bi ti život i studiranje napravilo ljepšim. To je onda studij kojeg trebaš odabrati. Upiši karijeru, ne nešto što se mora ili zato jer ide frend. Pronaći ćeš ih na svakom faksu, i to neke do kraja života.

 

  • Istraži. Ako i dalje ne znaš što bi, i nemaš baš ništa u glavi što bi se uklopilo u tvoj život, danas barem postoji mnogo načina da istražiš i pronađeš sve informacije koje bi te mogle zanimati. Diploma ne mora biti samo još jedno postignuće, diploma može i mora biti priznanje za trud i priznanje za ono što voliš.

 

  • Razgovaraj i savjetuj se. Ponekad ti prijatelji i obitelj kad ih izravno pitaš mogu otkriti stvari o tebi koje i ne znaš da su prisutne. Kako nas vide drugi ne znači nužno da to i jesmo, ali može otkriti svašta, primjerice mama će znati o čemu maštaš od malih novu. Neke zaboravljene snove vrijedi obnoviti. Osim toga, raspitaj se kod prijatelja koji već studiraju kako su zadovoljni.

Ne postoji tajni recept da doneseš ovu odluku. Ali postoji odabir, srećom ovaj je u tvojim rukama. Upiši karijeru, ne faks da zadovoljiš formu i ispuniš želju drugima. Pregledaj naše studijske programe.