Katarina Jelenić – Uz Erasmus praksu do željenog radnog mjesta

Mojim odlaskom na Erasmus+ praksu počela se pisati jedna nova stranica u mome životu.

Mojim odlaskom na Erasmus+ praksu počela se pisati jedna nova stranica u mome životu.

Nakon nepunih godinu dana provedenih u jednom od najbogatijih gradova u Njemačkoj, puna sam utisaka koje bih rado željela podijeliti s drugim, potencijalnim kandidatima ovog divnog projekta.

Moje Erasmus iskustvo započelo je u prosincu 2018. godine, a neposredno prije toga sam upisala apsolventsku godinu i riješila sve studentske obveze u Zagrebu. Svoju 10-mjesečnu praksu dogovorila sam u Caritasu der Erzdiözese München und Freising e.V. s adresom na Glavnom kolodvoru u Munchenu.  Smještaj sam pronašla u okolici Munchena, u malom slatkom gradiću po imenu Erding. Svakodnevno sam putovala na posao i nakon posla na intenzivni tečaj njemačkog jezika, a s obzirom na odličan javni prijevoz u Munchenu, to nije predstavljalo veliki problem.

Munchen je grad koji iako iznimno skup, no nudi nevjerojatne mogućnosti.

Upravo zbog tih mogućnosti odlučila sam nakon svoje Erasmus prakse ostati ovdje i okušati inozemno tržište. Svidjela mi se radna klima u Caritasu i sva prava koja uživaju njegovi zaposlenici pa sam se odvažila i prijavila na interne natječaje.

Od listopada radim kao asistent u upravi Caritasa i s ponosom mogu reci da sam se za sve sama jako potrudila. Sretna nastavljam svoj put ovdje i Vama želim da se odvažite i okušate u Erasmus avanturama!