DANI KOMUNIKACIJA 2023 – DOBITNICI NAGRADA

IdejaX

Svečane dodjele nagrada hrvatskoj komunikacijskoj industriji održale su se na DK Festivalu u Rovinju, a drugog dana festivala dodijeljene su IdejaX nagrade najkreativnijim komunikacijskim ostvarenjima!

Pobjednici IdejaX proglašeni su 21. travnja u Velikoj dvorani u Rovinju. Titulu agencije godine dobio je Imago Ogilvy, a Kraš je oglašivač godine na IdejaX.

Top agencije IdejaX redom su Imago Ogilvy, Bruketa&Žinić&Grey, Studio Sonda, Señor, Design Bureau Izvorka Jurić, McCann Zagreb, Agencija MinusMinus, Studio Tumpić/Prenc, Utorak, Odjel Marketinga HNK Hajduk, Šesnić&Turković, Šanavala, BBDO Zagreb i Lesles.


MIXX Awards

U Rovinju na pozornici DK2023 MIXX Awards Hrvatska proslavila je najbolja digitalna ostvarenja, a ovo je trinaesta godina kako MIXX i IAB Hrvatska nagrađuju najbolje digitalne projekte u Hrvatskoj.

Na MIXX Awards Croatia 2023 proglašene su najbolje digitalne kampanje i digitalni alati/platforme u tržišnim komunikacijama. Natječaj prepoznaje kreativnost, strategiju, izvedbu, korištenje medija i postignute rezultate, a upravo je na temelju tih kriterija stručni žiri projekt pod nazivom V za vaginu by Essity Austria i 404 nagradio titulom MIXX Awards Croatia 2023 Best in Show.


BalCannes

Na DK Festivalu u Rovinju dodijeljene su nagrade za komunikacijsku industriju, a prva festivalska večer otvorena je odavanjem počasti najboljim agencijama, oglašivačima i projektima iz pet zemalja regije!

Pobjednici BalCannesa, regionalnog natjecanja kreativnosti, na kojem se svojim inovativnim idejama natječu agencije iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Slovenije i Srbije, proglašeni su 20. travnja u večernjim satima u Glavnoj dvorani DK2023. U Rovinju je okupio najbolje od najboljih regionalnih kreativaca. Pioniri komunikacije i Metalac osvojili su Grand Prix za projekt Metalac x Konstrakta – Umetnica mora jesti kuvano. Titulu agencije godine u regiji osvojila je agencija Bruketa&Žinić&Grey, a oglašivač godine Radgonske gorice i The Fun&Fit Company! Posebna nagrada Editor’s Pick Award, u izboru industrijskih medija iz regije, pripala je Radgonskim goricama i agenciji Bruketa&Žinić&Grey za projekt Untouched By Light.


Effie Awards

Svečana dodjela nagrada Effie održana je u glamuroznoj atmosferi na glavnoj pozornici DK2023 u Rovinju, a nagradu Grand Prix osvojila je OŠ I EFFIE STAVIT U NOS? projekt.

Na novom izdanju DK Festivala proglašeni su dobitnici Effie Awards Hrvatska. Effie slavi učinkovitost marketinških komunikacija. Statue se dodjeljuju najboljim agencijama i oglašivačima za zapaženu tržišnu komunikaciju u segmentima kreativnosti, strategije i ostvarene tržišne rezultate tijekom protekle godine.

Dobitnici Grand Prixa i zlatne nagrade Effie 2023. su Jadran Galenski Laboratorij i Utorak. Biro za propagandu. agencija za njihov projekt OŠ I EFFIE STAVIT U NOS? u suradnji s agencijom PHD Media u kategoriji Zdravlje.

Srebro je osvojio GUC GUC projekt Studenac i Imago Ogilvy, agencije Ascanius Media, Drap i Rational International u kategoriji Pića, te Uplift Mastercard Europe, podružnica Zagreb i njena primarna agencija Val grupa komunikacije i suradnici Algebra, RTL Hrvatska, Dentsu Croatia i Ekonomski institut Zagreb u korporativnoj reputaciji i odnosima s javnošću.

Brončano priznanje: prvi dobitnik je Ledo Plus, agencija Šanavala i njihov suradnik Go2Digital za projekt Vrijedi ponoviti u kategoriji Hrana; drugi dobitnici brončane nagrade Jamnica plus i PINK MOON, STUDIO NEXUS i Producenti za projekt Vrijeme je za godišnjicu u kategoriji pića; treći dobitnici su Raiffeisen banka (Hrvatska) i McCann Zagreb, Degordian i Publicis za projekt RBA Neovisni u kategoriji Financije i osiguranje, a posljednji su Bolton Hrvatska, EssenceMediacom za projekt Priča o mirisu kojeg se sjećate. sjećam se. u kategoriji Održivi uspjeh.

 

Čestitke svim dobitnicima!

(Foto: danikomunikacija.com/ Emica Elvedji)

(Zagreb, 23. travnja 2023.)