Poziv na predavanje: ”Music to My Ears: Nashville, Memphis and New Orleans Experience” – Daniela Angelina Jelinčić

American Corner Zagreb ugostit će dr. sc. Danielu Angelinu Jelinčić, znanstvenu savjetnicu, profesoricu zaposlenu na Institutu za razvoj i međunarodne odnose (IRMO), na predavanju pod nazivom „Music to My Ears: Nashville, Memphis and New Orleans Experience”.

Daniela Angelina Jelinčić vanjska je suradnica PVZG-a koja predaje na studiju Menadžmenta i produkcije u kulturi.

Profesorica će nas u svom predavanju voditi na glazbeno putovanje u gradove poznate kao korijene country, blues i jazz glazbe. Kao Fulbrightova gostujuća istraživačica 2019./2020., boravila je u Ateni, GA, na Sveučilištu Georgia. Otputovala je u te glazbene gradove, što je upotpunilo njezino istraživanje usmjereno na ekonomiju iskustva.

Osim što će publiku upoznati s glazbom tri grada, ona će nas povesti na jedno šire kulturno putovanje. Budite spremni jer to može izazvati “crve u ušima” (neželjene zarazne melodije koje vam se ponavljaju u glavi) ili potaknuti vašu želju za tipičnom duševnom hranom…

Program organizira American Corner Zagreb u sklopu ”Student Mobility: U.S. Perspective”, niza mjesečnih sesija American Cornera Zagreb uz potporu Veleposlanstva SAD-a u Zagrebu.

Događaj će se održati u petak 28. travnja na Odjelu za djecu i mladež / Medijateka Gradske knjižnice – Multimedijalna dvorana, Starčevićev trg 4. Prijave su obavezne na amcornerzg@gmail.com.

Pridružite nam se na glazbenom putovanju i priči o kulturi američkog juga!

https://www.kgz.hr/hr/dogadjanja/music-to-my-ears-nashville-memphis-and-new-orleans-experience-daniela-angelina-jelincic/63376

(Zagreb, 24. travnja 2023.)