Iskustva s Erasmusa

Foto priča iz Dublina s prakse naše studentice Ave Jurišić Ravić, studentice 3 godine marketinga.

Foto priča iz Dublina s prakse naše studentice Ave Jurišić Ravić, studentice 3 godine marketinga.

Radim u Start-up tvrtki BEUTiFi koja stvara on-line tržište za frizerske salone, salone ljepote i freelancere. Osnivač tvrtke je Richard Spence sa 25-ogodišnjim iskustvom rada u irskom L’Orealu.

Richard(lijevo) i Stephen – kolega Senior Account Manager.

Moj ured

Bavim se učitavanjem profila za salone, pišem i uređujem slikama njihove on-line profile za BEUTiFi bazu podataka. Naš proizvod se ustvari prodaje salonima. Nakon učitanog profila i klijenata koji naručuju usluge ljepote na našoj stranici mi kontaktiramo salon i javljamo im koliko su prometa pomoću nas ostvarili i žele li postati članovi. BEUTiFi zasada ima on-line 1500 najboljih irskih salona među kojima Peter Mark, Toni & Guy i mreža se širi čak i na salone Ujedinjenog Kraljevstva. Konačna vizija je proširiti se globalno čak i do Hrvatske.

Za razliku od Zagreba, Dublin ima puno više doseljenika uglavnom iz Brazila, Italije, Poljske i Hrvatske. Tako sam i ja doselila u kuću s puno ljudi.

Dobro, zapravo živim u kući samo sa ovim ljudima. Svi su iz Brazila, a jedna cura je iz Meksika. Izlasci su prilično skupi tako da se većinom družimo u kući.

Ovu praksu našla sam preko Tubecamec agencije (čija usluga nije besplatna) i tako sam upoznala Giuliu iz Italije. Giulia boravi u velikoj kući s 20 drugih studenata i stažista. Kava se pije u Hippety’s-u, malom kineskom restorančiću kraj Temple bara, a općenito se izlazi u pubove od kojih bih preporučila Porterhouse Temple Bar zbog najbolje atmosfere.

Dublin je grad na rijeci, veličine je Zagreba, s puno lijepih crkava na svakom koraku.