Naš nastavnik Dragan Kopecki održao interaktivnu radionicu na temu ,,MSP-OSI” (Mladi-Sposobni-Poduzetni-Osobe sa invaliditetom)

Položaj osoba s invaliditetom na tržištu rada:
Naš nastavnik mr. sc. Dragan Kopecki, v. pred. održao interaktivnu radionicu na temu ,,MSP-OSI (Mladi-Sposobni-Poduzetni-Osobe sa invaliditetom)

U srijedu 11. listopada 2023. održan je okrugli stol ,,Mogućnosti i izazovi na otvorenom tržištu rada za mlade OSI u organizaciji Hrvatskog saveza udruga osoba s tjelesnim invaliditetom (HSUTI) te uz financijsku podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

Interaktivnu radionicu na temu ,,MSP-OSI (Mladi-Sposobni-Poduzetni-Osobe sa invaliditetom) održao je mr. sc. Dragan Kopecki, v. pred.

Uvodničarka Jozefina Kranjčec, predsjednica HSUTI-ja pozdravila je predstavnike naše visokoobrazovne ustanove, studentice i profesore koji su nazočili okruglom stolu. Naime, u sklopu događanja terensku nastavu u sklopu Erasmus kolegija održao je mr. sc. Neven Šipić, v. pred. koji je simultano prevodio predavanja i izlaganja na engleski jezik za inozemne studente. U zimskom semestru nastavu na stranom jeziku sluša pet studentica iz Francuske i Španjolske.

Na okruglom stolu bilo je još tema u vezi mogućnosti boljeg zapošljavanja osoba s invaliditetom, te unapređenje radne asistencije za osobe sa invaliditetom (Hrvatski zavod za zapošljavanje – Središnji ured, Sektor za profesionalnu rehabilitaciju i Sektor za zapošljavanje i kontrolu).

(Zagreb, 17. listopada 2023.)