NAŠA PROFESORICA SANJA VARLAJ MODERIRALA EDUKACIJU HRVATSKE UDRUGE POSLODAVACA

(Zagreb, 5. veljače 2023.)

Edukacija na temu ,,Stres i psihodinamika poslovnih odnosau organizaciji Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) i na inicijativu naše profesorice Sanje Varlaj, mag. oec., održana je u utorak 31. siječnja 2023. godine u prostorima Hrvatske udruge poslodavaca.

Edukaciju je održalo četvero uglednih psihijatara Darko Marčinko, Maja Bajs Janović, Maja Šeparović Lisak i Vedran Bilić, dok je moderatorica bila naša profesorica Sanja Varlaj, mag. oec., poslovni i osobni savjetnik te edukant iz logoterapije.

Polaznici su na edukaciji mogli osvijestiti znakove pozitivnog i negativnog stresa, razlikovati zrele od nezrelih psiholoških mehanizama obrane, upoznati se s izazovima perfekcionizma i narcisoidne kulture, ali i naučiti osnovne tehnike relaksacije.

Tim psihijatara je ranije objavio knjigu “Psihodinamika poslovnih odnosa” (izdavač “Medicinska naklada”), autora Darka Marčinka, recenzenata Vedrana Bilića i Ante Bagarića, a uz predgovor pisan od strane Emila Tedeschija. U knjizi su prikazane osnove psihodinamskog coachinga za poslovne ljude. Psihodinamika je izraz koji izvorno potječe od psihoanalitičke, psihodinamske misli. Utemeljitelj psihoanalize, Sigmund Freud, koristio je termin dinamika (ili psihodinamika), kako bi opisao psihičku dinamiku na razini mentalnog funkcioniranja čovjeka, s posebnim naglaskom na nesvjesnim procesima. Kompanije kao sustavi imaju vlastiti život, koji nije samo svjestan, nego dijelom i nesvjestan, isto tako uz kognitivni-intelektualni dio postoje i njegove emocionalne sastavnice.

Da bismo bolje razumjeli dinamiku i funkcioniranje u kompanijama, psihodinamika i psihodinamski coaching daju nam znanstveno utemeljena objašnjenja. Opservacija fenomena vanjske realnosti, udružena s analizom unutrašnjeg realiteta pojedinca i grupe, daje nam cjeloviti prikaz sustava. U analizi unutrašnjeg realiteta, psihodinamska analiza je temeljna. Termin “zatvorenici prošlosti” opisuje dinamiku opetovanih problemskih ponašanja pojedinaca u poslovnim odnosima. Naime, dok god se ne napravi dubinska analiza vlastite prošlosti s naglaskom na problemsko i nesvjesno, pojedinac ne može biti izbavljen od problema koje mu nosi vlastita prošlost.

Pronalazeći smisao čovjekovih najdubljih želja i fantazija i pokazujući kako to utječe na njegovo ponašanje u poslovnom svijetu, psihodinamika otkriva na praktičan način kako organizacije stvarno funkcioniraju. Freud je davno identificirao ljubav i rad kao dva ključna faktora čovjekovog zadovoljstva, a navedeno podržavaju i recentne psihološke teorije. Darko Marčinko, sa suradnicima, u ovoj knjizi dao je prikaz bitnih teorija i praktičkih iskustava područja psihodinamike poslovnih odnosa. Isto tako, opisane su i prednosti primjene psihodinamskog coachinga u poslovnim sredinama. Tim prof.dr. Darka Marčinka, u Hrvatskoj provodi psihodinamski model poslovnog savjetovanja i coachinga, po uzoru na školu Manfred Kets de Vriesa.

Više detalja možete pronaći i na sljedećoj poveznici: https://www.hup.hr/dobri-interpersonalni-odnosi-su-jedan-od-najjacih-resursa-za-suocavanje-s-izazovima-poruka-je-s-edukacije-stres-i-psihodinamika-poslovnih-odnosa.aspx.