Naša studentica Ramona Zglavnik donijela betlehemsko svjetlo u Hrvatsku

Betlehemsko svjetlo mira i ove je godine uoči Božića stiglo iz Austrije u Hrvatsku. Iz austrijskog Linza su ga donijeli predstavnici Saveza izviđača Hrvatske. Jedna od izviđačica bila je i naša studentica Ramona Zglavnik.

– Betlehemsko svjetlo je došlo iz Betlehema u Austriju. To je jedini otvoreni plamen koji se prevozi avionom. U Austriji ga preuzimaju njihovi izviđači, a nakon toga izviđači iz cijelog svijeta dolaze po njega. Ove godine je bilo u Linzu, a u svoje zemlje su ga odnijeli izviđači iz više od 30 zemalja iz Europe i Amerike. U Hrvatsku ga je donio naš hrvatski kontingent. Danas smo ga nosili u Zagreb gdje smo ga predali zagrebačkoj katedrali. Nakon toga su izviđači iz Hrvatske krenuli prema svojim gradovima gdje nastavljaju širiti i prenositi svjetlo – pojasnila je Ramona Zglavnik, naša studentica prve godine marketinga i komunikacija te članica Udruge skauta Sv. Juraj. Inače, Ramonu je ove godine Savez Izviđača Hrvatske izabrao da nosi svjetlo te je jučer bila dio hrvatskog kontingenta koji je svjetlo donio u Hrvatsku.

Donošenje svjetla u Hrvatsku je tradicija koju već 31 godinu Savez izviđača štuje čak i za vrijeme ratova i pandemija. Za mene su izviđači jedna od najljepših organizacija na svijetu. Prekrasno je biti dio tako posebne i prekrasne organizacije. Baš na ovakvim događanjima, kad dođeš među sve izviđače iz čitavog svijeta, shvatiš kako je to predivan pokret – zaključila je Ramona.

https://vijesti.hrt.hr/hrvatska/betlehemsko-svjetlo-stiglo-u-hrvatsku-11190718

(Izvor: klikni.hr)
(Foto: Ramona Zglavnik)